Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

2 Temmuz Pazartesi

2 Temmuz Pazartesi
 

Gazetelerin bugünkü ortak manşetleri, ABD’nin Kandil’e silah taşıması, yani PKK’ye açıkça yardım etmesiyle ilgili bir itirafa dayanıyor. Kuzey Irak’taki kamplardan kaçtığı belirtilen yüzü maskeli bu şahısların söyledikleri ne kadar doğrudur bilemem.

Ancak son zamanlarda Basın’da o kadar uydurma haberlere rastlıyoruz ki, doğrusu ben bu habere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyon tartışmalarının gündemde olduğu bir sırada yapılan bu itiraf, planlı bir komplo ürünü bile olabilir.

Ayrıca ABD gerçekten PKK’ya yardım ediyorsa, bu zırhlı araçla kandil’e getirilen üç beş silahla olmaz. Daha derin boyutlu birtakım ilişkilerin olması lazım.

ABD KANDİL’E SİLAH GETİRDİ (Akşam). Kuzey Irak’taki kamplardan kaçan 4 PKK’lıdan şok iddia: 2 ABD zırhlı aracının silah getirdiğine şahit olduk.

PKK’NIN SİLAHI ABD’DEN (Bugün). PKK’dan kaçarak teslim olan teröristlerden şaşırtan itiraflar. Uzaktan kumandalı mayınları Kuzey Irak’tan temin ediyoruz. ABD askerleri Kandil’e silah taşıdılar.

SİLAHLAR ABD’DEN (Cumhuriyet). Teslim olan PKK’lı teröristlerin itirafı: Kandil dağına zırhlılar geldi.

ABD KANDİL’E SİLAH TAŞIYOR (Güneş). Kuzey Irak’tan kaçarak Mehmetçik’e teslim olan 4 PKK’lı itiraf etti. ABD zırhlılarının kampa silah getirdiğine şahit olduk.

DEHŞET İDDİA (Vatan). Maskeli PKK itirafçıları ABD askerlerinin Kandil’e iki zırhlı araçla M-16 uzun namlulu piyade tüfeği ve çeşitli mühimmat getirip örgüte teslim ettiğine tanık olduklarını söylediler.

*****

Hudson senaryosu bir süre tartışıldı ve unutuldu. Genelkurmay’dan yapılan açıklama belki bu konuda etkili oldu.

Arkasından Sosyalist Enternasyonal’de Baykal’la Talabani ve Barzani arasında daha farklı bir olay yaşandı.

Şimdi de Kubat Barzani, Hudson için eski bilgileri doğrulayan yeni bir iddia ortaya atmış… Haydaaa. Kime nasıl inanacağımızı biz de şaşırdık ama ortada belli ki bir gerçek var.

HUDSON İÇİN SON KONUŞAN TALABANİ (Sabah). Oğul Talabani PKK’lıları ABD Türkiye’ye teslim etsin önerisine Türk subay karşı çıktı.

KUBAT BOMBASI (Star). Kubat Talabani, Hudson toplantısında ABD’li bir yetkilinin PKK’lıları Türkiye’ye verin önerisine kendisiyle birlikte bir TSK temsilcisinin de karşı çıktığını iddia etti.

*****

PKK terörü sessiz sedasız askerlerimize zarar vermeye devam ediyor. Mayın taraması yapılırken şehit olan askerlerimizden astsubay Atilla Şener, askeri öğrenci olan eşi tarafından askerce uğurlandı.

ASKERCE UĞURLADI (Posta). Tunceli’de PKK’nın mayınlı tuzağında şehit olan Astsubay Atilla Şener’in cenaze törenine Jandarma astsubay okulu öğrencisi olan eşi üniformasıyla katıldı. Teröristleri sevindirmemek için bir damla gözyaşı dökmeyen Ayşegül Şener tören sonunda eşinin tabutunu omuzladı.

*****

Öte yandan Edirne’de yapılan Kırkpınar güreşlerinin son gününde meydandakiler PKK terörünü lanetlediler. Bir anda terör karşıtı bir miting alanına dönen Sarayiçi’nde sloganlar yükseliverdi.

ER MEYDANINDA PKK ÖFKESİ (Güneş). Teröre lanet mitingine dönen Kırkpınar’da başpehlivanlığı Amasyalı Recep kara aldı.

*****

Şarkıcı ve dizi oyuncusu Barış Akarsu’nun durumu ciddiyetini koruyor. Hayranları dualarını esirgemiyorlar genç sanatçının üzerinden ama, doktorların hiç umudu yok gibi…

SENARYO GERÇEK OLDU (Posta). Çevirdiği dizide geçen yıl doğum gününde rol gereği bir kaza geçiren Barış Akarsu, bu yılki doğum gününde gerçek bir kazada komaya girdi. Barış halen yoğun bakımda.

BARIŞIN DİZİSİ BÖYLE BİTMESİN (Vatan). Barış Akarsu ölüm kalım savaşı verirken önceki gün milyonlar onun dizisini seyretmek için ekrana kilitlendi. Ekran dualarımız seninle yazısı getirildi.

*****

Öte yandan kazanın gerçekleştiği kavşağın trafik açısından tehlikeli bir nokta olduğu, benzeri kazaların burada sık sık tekrarlandığı belirtildi.

ÖLÜM KAVŞAĞI ÇOK CAN YAKTI (Sabah). Dizi yıldızı Barış Akarsu’nun kaza geçirdiği Bodrum’un Torba kavşağında daha önce de pek çok kaza oldu.

*****

Kayseri’deki Ak Parti mitinginde başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le beraber kürsüye çıkan TBMM başkanı Bülent Arınç’ın bu davraışı muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı.

Anayasaya göre tarafsız olması gereken meclis başkanı partisinin çalışmalarına katılamaz. Aksi yapıldığında bir müeyyide olmasa da bu anayasaya aykırı bir tutuma sayın Arınç’ın niye girdiği sorgulanıyor.

BU NASIL MİSAFİR (Akşam). Gül’ün memleketindeki birlik pozu, muhalefeti kızdırdı. Arınç beni misafir sayın dedi ama, Anayasa’ya göre meclis başkanının bir siyasi partinin faaliyetine katılması yasak.

*****

Seçim meydanların yeni tartışması ip üzerine. Erdoğan’la Bahçeli arasındaki Apo’yu asma polemiği Bahçeli’nin mitingde ip dağıtmasıyla değişik bir boyuta taşındı.

İP DALAŞI (Güneş). Meydanlarda Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki Apo’yu niye ipe çekmedin kavgası kızışıyor.

İDAM KAVGASI (Vatan). Erdoğan ile Bahçeli arasındaki Apo’yu niye astırmadınız tartışması seçime 20 gün kala siyasi tansiyonu yükseltti.

*****

Sporla ilgili bir haberde bugün hemen hemen bütün gazetelerde yer almış. Fenerbahçe’nin yeni ve ünlü futbolcusu Roberto Carlos doktor muayenesi sırasında çeşitli testlerden geçirilmiş.

Bu arada doktorun bir sorusu üzerine verdiği esprili cevap bir kulüp taraftarlarını kızdıracak cinsten. Carlos’u bu şekilde kim nasıl etkilemiş de soruya böyle cevap vermiş bilemiyorum.

CİMBOMA ALERJİM VAR (Türkiye ). Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Carlos sağlık kontrolünden geçerken doktorun alerjiniz var mı sorusuna, evet, Galatasaray’a alerjim var diye cevap verdi.

*****

Diğer gazetelerdeki manşetler de şöyle:

BOZKÜRT (Akşam). MHP’nin Kürt adayı Abdullah Arzakçı Diyarbakır birinci sıra adayı. Bün Kürdüm ama oyum MHP’ye diyenlere Bozkürt adnı taktı.

ÜNLÜLER KENDİLERİNE OY VEREMEYECEK (Bugün). Seçmen kütüğüne kaydı ile milletvekili adaylığı farklı illerde olduğu için birçok ünlü siyasetçi 22 Temmuz seçimlerinde kendisine oy veremeyecek.

TERÖRÜ TETİKLEDİLER (Cumhuriyet). Edirne’de Sezer’le el ele kürsüye çıkan Baykal AKP’ye yüklendi.

BİR KENTİN BİLİNÇ DERSİ (Hürriyet). İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su tasarrufu kampanyası halkın desteğiyle mucizevi sonuç verdi. İki ayda 2.2 milyon metreküp su tasarrufu yapıldı.

PAŞAM BORSA YÜZDE 12 KAYBETTİ (Hürriyet). Başbakan Erdoğan 27 Nisan bildirisi içini kimseye kırgın ve dargın değilim. Ama Borsa yüzde 12 kaybetti. Bunu Yaşar Paşa’ya da aktardım, dedi.

FAY HATTINA ANJİYO (Milliyet). Bilim adamları Kaliforniya’daki San Andreas fayına uygulanan yöntemle Marmara fayının içine 2, 5 kilometrelik bir tünel açıp gözlem yapmayı planlıyor.

ÖLÜM NE YANA DÜŞER USTA (Milliyet). Partilerin seçim minibüsleri sokaklardan geçerken Madımak için verilen müze sözünü de 14 yıldır olduğu gibi yine çiğniyorlar.

MHP MİLLİ DÜŞÜNÜP KÜRESEL DAVRANACAK (Radikal). MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural özelleştirme gelirleri yoksullara harcanacak, asgari ücretliden vergi alınmayacak dedi.

SUÇ PATLADI POLİS ÜSTÜNE BİLE ALINMADI (Radikal). 2006’da suçlar kat kat arttı. Oran kapkaçta yüzde yetmiş. Emniyet, diğer kurumlar zayıf dedi.

BU KEZ BANKAYI GİZLİYORLAR (Sabah). Hasankeyf’te baraj inşaatı bu hafta başlıyor. Çevreciler baskı yapar diye kredi veren Alman Bankasının adı gizli tutuluyor.

İKİ KUZEN İÇİN ERDOĞAN SÖZÜ (Sabah). Başbakan Erdoğan Balıkesir’de geçen yıl öldürülen 10 yaşındaki iki kuzenin katillerinin bulunması için söz verdi.

KALLEŞ ARKADAŞ (Takvim). Mustafa Kalleş sahte isimli şahıs arkadaşının 16 yaşındaki kızına göz k oydu. 20 gün önce evlenen genç kızı kaçırıp kayıplara karıştı.

EMLAK YILDIZI TÜRKİYE (Takvim). Türkiye’deki emlak fiyatları birkaç yıl içinde ikiye katlanacak.

DAİMA İLERİYE GİDECEĞİZ (Türkiye ). Başbakan Erdoğan dünya ile rekabet edemezsek vagon oluruz, oysa lokomotif olmalıyız, dedi.

MHP CHP’YE BENZEDİ (Yeni Şafak). Yazar Mehmet Niyazi Özdemir MHP sözcülerinin vicdan ölçülerini kaybetmiş gibi konuştuğunu belirterek CHP ulusalcılığına benzediler diyor.

BİZİ KULLANDINIZ ŞİMDİ NEDEN KORUMUYORSUNUZ? (Yeni Şafak). Hrant Dink cinayetini azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal, savcıya bizi kullandılar, Devlet kullandıysa, şimdi bizi neden korumuyor diye sordu.

HORMONLA VÜCUT GELİŞTİRME HEVESİ VETERNERİN HAYATINA MAL OLDU (Zaman). Vücut geliştirme ilacı kullanan veteriner Batuhan Tayfun’un kalp krizinden ölmesi hormonları tartışmaya açtı. Doktorlar veterinerin ölüm sebebini kalbinin üç kat büyümesine bağlıyor.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..