Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Bu kadronun daha kredisi var

Bu kadronun daha kredisi var
 

fanatik.com.tr


Ligin üçüncü maçında Elazığ’a kendi sahamızda boyun  eğdik. Karşıyakamız ilk üç haftayı İzmirde oynamış olmasına rağmen, bu avantajı kullanmayarak evindeki iki malubiyete karşılık sadece deplasmandan bir puan alabildi.

Maç öncesi kalabalığında yeşil-kırmızı renkleri görememek hiç sürpriz olmadı. Taraftarlar Cuma akşamı 20.30 da oynanacak maça işlerinden çıkıp geldikleri için üzerlerinde yeşil-kırmızı renkler yerine gömlek, kravat, kumaş pantolon kombinasyonları vardı. Elazığspor formalı on kişilik grup ise bu kalabalığın arasında davullarıyla maç saatini bekliyordu.

Maça geldiğimizde Reha Hoca kadroda  değişiklik yapmış. Defansta burnu kırılan Ufukhan’ın yerine Özgür Bayer, defansın sağında Murat Akyüz yerine Özbek oyuncumuz Azizullo Mahmudov, orta alanda Taha yerine Özgür Volkan’ı tercih etmiş.

Sahada 4-3-3 taktiği ile yer lan Karşıyakamız Elazığ karşısında da oyunu kurmakta çok zorlandı. Korner atışında çok basit bir adam kaçırmadan dolayı topu filelerinde görerek maçı yenilgi ile tamamladı. Biri boş kaleye olmak üzere, birçok gol pozisyonu gole dönüştürülemedi.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca yazdığım gibi bu taktikte ileri üçlüdeki etkili isimler top almak için geriye geldikleri ve çizgide oynadıkları için kaleye çok uzak kalıyorlar. Reha Hoca Barcelona gibi oynayan bir takım yaratmak istiyor. Oyuncu kadrosunun bu taktiği başarabileceğini düşünmese bu kadar inat etmezdi. Bunun için uzun bir  zamana ihtiyacı var.

100. yıl coşkusuyla şampiyonluk isteyen taraftar ilk üç maçtaki alınan bir puandan son derece rahatsız. Bu üç maçta girilen gol pozisonları değerlendirilebilseydi puan cetvelinde çok farklı yerde olabilirdik ve kazanmanın verdiği moralle bu ivmeyi yukarıya taşıyabilirdik. 

Biz Karşıyaka taraftarı hiçbir zaman skora göre taraftarlık yapmadık. Armamızın arkasında her zaman durduk. İyi için, güzel için biraz sabretmemiz gerekiyor. Bu kadronun, Reha Hocanın daha kredisi var.

Kötü oynuyor dediğimiz bu  takım bile bu kadar çok pozisyon üretebiliyorsa, iyi oynayacak Karşıyaka takımını herkesin hayranlıkla seyredeceğinden kuşkum yok. Şimdi Çarşamba akşamı Kasımpaşa deplasmanında üzerimizdeki ölü toprağını atmanın vakti geldi.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..