Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka-Göztepe karşılaştırması

Karşıyaka-Göztepe karşılaştırması
 

Karşıyaka Çarşı


Karşıyaka İzmir’in ilçesidir. 35 ½  İzmirli değiliz Karşıyakalıyız bir isyan, bir başkaldırıştır. Göztepe ise tam35 parolası ile tüm İzmir’i ifade eder.

 A İzmir olsun. Nüfus 4,5 milyon

B Karşıyaka. Nüfus  1 milyon

C Göztepe

 Matematikte kolay bir çıkarma işlemi

Göztepe = A-B Nüfusu 4,5-1= 3,5  milyon

 Karşıyaka  0 – Göztepe 1

 Göztepe Türk futbolunun Avrupaya açılan kapısıdır. Türkiye Kupası şampiyonluğunun yanında  Avrupa Kupalarında kazandıkları maçlar tarihe kazınmıştır. Karşıyakamızın futbol macerası Avrupaya uzanamamıştır.

 Karşıyaka  0 – Göztepe 2

 Karşıyaka Spor Kulubüdür. Karşıyakalı haftasonu sadece futbol değil, basket, voleybol maçlarının da tarihine ve saatine dikkat eder. Basketbol ve voleybol maçlarına da gider. Tenis,yelken vb. amatör sporlarda şampiyonluklar, dereceler elde edilir. Karşıyaka taraftarı basketbol ve voleybol maçlarına deplasman organizasyonu yapan tek kuluptür.Göztepede ise sadece futbol vardır.

 Karşıyaka  1 – Göztepe  2

 Karşıyaka Spor Kulubü statüsünde faaliyetlerine devam etmiştir. Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın maddi destekleri ve sponsorlukları ile finansmanı sağlamıştır.

Göztepe ise şirketleştikten sonra gerekli ödemeleri alamadığı için her sene bir alt lige düşerek amatöre kadar düşmüştür ve iflasını vermiştir. Şirketleşmeyi becerememiş yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Amatöre kadar uzanan çöküşü yaşamıştır.

 Karşıyaka  2 – Göztepe  2

 Amatöre kadar düşen Göztepe,  Gaziantepli Altınbaş Holding’e sadece 1.350.000 TL karşılığında satılmıştır. İlk senesinde amatör play off mücadelelerinde profosyonel lige çıkamayan Altınbaş holding, 3.Ligdeki Aliağa Belediyesporun yarışma haklarını satın alarak profosyonel liglere çıkabilmiştir. Amatörden kurtuluş emeğin gücü ile değil paranın gücü ile  gerçekleşmiştir. Göztepeden kendi kalesine gol. (aslında bu gol 5 lik)

 Karşıyaka  3 – Göztepe 2

 Karşıyaka Spor Kulubü 1912 yılında futbolun sadece İngilizler, Ermeniler ve Rumların oynadığı dönemde Türklüğün, Müslümanlığın  isyan hareketi olarak ortaya çıkmıştır. Biz Karşıyakalıyız sloganı bu isyan hereketi sonrası ortaya çıkmıştır. İlktir, döneminde tektir, özeldir.

 Karşıyaka 4 – Göztepe 2

 Aralarındaki mücadelelerde Karşıyaka’nın galibiyet sayısı daha fazladır. Karşıyakanın 15 galibiyetine karşı Göztepenin 14 galibiyeti vardır. . 6-2 , 4-0, 5-2 gibi farklı galibiyetlere Karşıyaka imza atmıştır. Karşıyaka 51 gol, Göztepe 39 gol kaydetmiştir.

 Karşıyaka 5 – Göztepe 2

 

35½ > 35

Matematik Asla Yalan Söylemez…

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..