Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '15

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Bu kedi hiç büyümeyecek

Bu kedi hiç büyümeyecek
 

Çocukluğum ebeveynlerime "kedi" diye yalvarmakla geçti. Yıllar sonra bu hayalim nihayet gerçekleşti. Bu yüzden kedi kızımı, canım cici oğlumdan asla ayırmam. Onlar kardeş! Alerjik astımım olmasına rağmen kızımdan asla vazgeçmem! İnsan evladından hiç vazgeçer mi? E' bunu yapan karakter fukaraları yok değil! Kendini eğlendirsin diye evine kedi-köpek alıp, yok taşındık, yok hastalık gibi türlü bahanelerle onları ortalarda bırakanları Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah!

Biz de taşındık, hem de kıtalar arası ama kızımız bizimle geldi! Her neyse, aslında konu bu değil :

Kedi kızımız Miss Tea bir yaşına daha bastı. Fransa'dan Amerika'ya uzun bir yolculuk yaptıktan sonra üstümü - başımı kusmak sureti ile kirletip, uçak her inişe geçtiğinde (San Francisco'ya gidene kadar iki defa uçak değiştirdik haliyle) ciyak ciyak miyavlamaları ile uçağı birbirine katan kızımız 6 yaşında!

Amerika'ya gelince, evinden uzak, aman üzülür, bunalıma girer korkusuyla gak dedikçe su, guk dedikçe mama verdim kızıma, azıcık borçlu çıktım! Köpek olsa bu kadar havlamaz! Miyav kapıyı aç, miyav kapıyı kapa!

Üst katın balkon kapısını açıp kapamaktan popom yalama oldu! Bahçeye çıkmasına elbette müsaade yok! Kaçar filan, elin San Francisco'larında bir de kedi avına çıkmayalım derken, evin sadece üst kat balkonunda yaşar oldum.

Konuya komşuya da kendini pek bir sevdirdi. Yan komşumuzun kedisi Billy ile aralarında özel şeyler döndüğünden kuşkulanıyoruz. Ama Billy bizim kıza kısır diye yüz vermiyor. Hatta geçenlerde hasss yapmış. Üç gün bizim kız kendine gelemedi, kendini kuru mamaya verdi!

Bazen kimin patron olduğunu düşünüyorum. Bu konuda ciddi şüphelerim var mesela. Sabah kahvemi içmeden hanımefendinin yaş mamasını veririm. Sonra suyu değişir, eşim tuvaletini temizler. Öğleden sonra yeni yaş mama ve saat 16.00 civarında ödül mamasını yemezse, o gün asla yüzüme bakmaz. Yemekten sonra da oyun ister tabii haliyle. Bunca hizmetimin karşılığında beni severek ödüllendirmeyi ihmal etmez neyseki! İşte bu yüzden kim kime ait kafam karışmış bir durumda. Sanırım Miss Tea kâğıt üzerinde bizim kedimiz gibi görünse de, bence durum farklı. Şundan hiç şüphem yok ki, aslında biz onun insanlarıyız.

Miss Tea ile aynı gün doğumlu tüm insanların doğum günü kutlu olsun. Kız yine miyavlıyor, durun şu balkon kapısını açayım, yoksa mahalleyi yine ayağa kaldıracak!

Victoria Toumit

 

 
Toplam blog
: 50
: 8547
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Hürriyet Haber Ajansı'nda muhabir olarak başladım. Daha sonra Ümit..