Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '16

 
Kategori
Siyaset
 

Bu konuda en başarılı lider Erdoğan'dır

Bu konuda en başarılı lider Erdoğan'dır
 

Geçmişi bugünlere taşımayı istemek gelişememenin göstergesi, ders almak adına geçmişlere uzanıp yolculuk etmenin ise hem gelişmenin hem ufku dar olmamanın hem çok daha sorgulama yeteneğine sahip olma isteğinin göstergeleridir.

Bugünkü geçmişe yolculuğumuz siyasete olsun.

Bir Süleyman Demirel metin üzerinde çalışma yapmadan spontane doğaçlama halka ve meclise konuşur hitap ederdi, bir de Bülent Ecevit.

Bu iki lider dönemin şartlarına uygun politikalar geliştirerek siyaset sanatlarını sürdürürlerdi.

Günümüzde öyle olmuyor artık. Amerika'da da Avrupa'da da Asya coğrafyasında da politikalar eskisi gibi değil yeni global ekonomi sistemine uygun stratejiler belirlenerek önceden hazırlanmış ve kurgulanmış programlarla sözümona siyaset geliştirilmeye çalışılmaktadır. Daha doğrusu siyaset kanatları altında adeta şirket yönetilmektedir.

Hal böyle olunca da siyasi liderlerin konuşmaları spontane doğaçlama değil, önceden hazırlanmış metinler üzerinden gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Dikkat ederseniz, liderler önlerinde sağında ve solunda bulunan monitörlere bakarak okuyup konuştuklarını görürsünüz.

Bu metinler partilere bağlı siyaset bilimci stratejisyenler tarafından porogram dahilinde yazılır daha sonra liderler tarafından kendi düşünceleriymiş gibi okurlar.

Yaptıkları tek şey, jest mimik ve el kol hareketleridir. Kısaca vücut dilleridir.

Bu konuda en başarılı lider bana göre Erdoğan'dır.

*

Dünya siyasetini belirleyen yeni global sistemde dünyanın en büyük dev şirket sahipleridir. Mesela facebook mesela google gibi. Mesela silah, petrol tuccarları, dolar, borsa zenginleri gibi.

Dolayisiyla CIA ve FBI yönetmektedir dünya ekonomisini.

Trump da bu oluşumun tezahürüdur.

Ocak ayından itibaren Trump'un yeni dünya ekonomisine nasıl yön tayin edeceğini ve dolayisiyle ülkemizin politika kulvarına nasıl bir yansıma söz konusu olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bizler bilemiyoruz ama Trump'un önünde nasıl bir Türkiye ve nasıl bir Türkiye hükümetinin olacağı hazır konumda beklemektedir.

Öyle ya Trump dünya politikasında yeni bir siyasi trent. Mevcut Türkiye hükümeti ile mi yola devam etmek isteyecektir yoksa yeni bir seçimle yeni başka bir hükümet ile mi yoksa başkanlık sistemi ile mi?

Bunları bugünden bilebilmek elbetteki zor ama bizlerin bildiği ve merak ettiği bir şey daha var o da şu;

- Dün halkın tepkisini göze alarak ondört yıl içinde ilk defa geri adım atan hükümet'e "cinsel istismar" yasa tasarısının hangi siyaset bilimci tarafından metin olarak yazıldığıdır.

Öyle ya akla herşey gelebiliyor. Metni düzenleyen stratejisyen siyaset bilimci gerçekten mevcut hükümete destek vermek için mi yoksa hükümete zarar vermek için mi yazmış?

İnsan düşünmeden edemiyor.

Cinsel istismar konusu toplumun tüm kesimini ilgilendiren ve hassasiyet gösterecek konu olmasına rağmen ve özellikle mevcut iktidarın bu konuyla ilgili özel özen göstermesi gerekeceği yerde dün geri çekilen bu yasa tasarısını nasıl oldu da meclise taşımayı düşünmüştü?

Bir kesim bu duruma, Akepe'nin ilk defa yenilgiye düştüğünü ifade edebilir.

Bir kesim, dövizdeki tırmanış manipülasyonu gibi algılayabilir.

Bir diğer kesim, Akepe'nin artık halkın isteklerine kulak kabartan parti haline dönüşme sinyalleri gibi düşünebilir..

Bir diğer kesim, Akepe'nin bitiş çizgisine çok yaklaşmış olduğunu iddia edebilir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..