Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Futbol
 

Bu ligden, Fatih Terim gitti; tüm dengeler değişti.

Bu ligden, Fatih Terim gitti; tüm dengeler değişti.
 

Senin olmadığın bir lig, benim için anlamsız...


Bu ligden, Fatih Terim gitti; tüm dengeler değişti. Peki neden mi? 2 yıl üst üste şampiyon olmuş, başında Fatih Terim'in olduğu bir takımı, kimse durduramazdı. Tabii, kendi başkanından başka!

" Yeter ki benim dediğim olsun, yeter ki ön planda olayım." diye düşünen bir başkan; Galatasaray'ın şampiyonluğuna kendi elleriyle engel oldu. Bakmayın siz şimdilerde, mecburen verilen " 2.yarıda Fener'i yakalarız! " demeçlerine. O demeçler, mecburen öyle. Öyle demeseler, taraftardan dayak yiyecekler! Galatasaray'ın 20.şampiyonluğu, Ünal Aysal egosuna kurban edildi... Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun!

Hadi, Galatasaray'ı bir yana bıraktım diyelim. Peki Beşiktaş'la Trabzon ne alemde? Onlardan bir hayır gelir mi? Cevap ortada ama; isterseniz yine de iki kelam edelim.

Bir yanda, liderin 12 puan gerisinde kalmış; ama hala yalnızca " Çok çalışmalıyız. " diye sayıklayan Slaven Biliç! ; öte yanda, her kızdığında istifa eden, Mustafa Reşit Akçay! Ve bu takımların karşısında, bir dediği iki edilmeyen, Türkiye Kupası'ndan neden ve nasıl elendiği herkesçe malum olan; Avrupa'ya da gidemediği için, yalnızca lig için mücadele eden Ersun Yanal...

Yanal, bu yıl, bu ligde de şampiyon olamazsa; dünyanın hiçbir ligini kazanamaz; Papua Yeni Gine Ligi de dahil! 

Mancini, şampiyonluğa kendisi bile inanmazken; Galatasaray'ı nasıl inandırsın?

Ve aranızda, Kasımpaşa'nın şampiyon olacağını iddia eden yoktur herhalde. Üstelik, gördüğü tüm himayeye rağmen... Şota, takımına - pozitif futbol oynayan, hücumcu - bir futbol kişiliğini aşılamaya çalışıyorsa da; çok da iyi, ilerde çok büyük başarılar kazanacak bir hoca potansiyelinde değil... Ve takımı, ölümüne tecrübesiz...

Fenerbahçe'nin ilk yarıda 41 puan topladığı bir ligde, şampiyon olmak, sezon sonu en az 80 puan gerektiriyor. Bunu başarabilmek için, 2.yarıda Galatasaray 47; Kasımpaşa 49; Beşiktaş 51 puan toplamak zorunda. Ne Beşiktaş'ta böyle bir hal var; ne de Galatasaray'da bu kadar büyük bir umut... Geriye bir tek, Ersun Yanal'ın klasik 2. yarı sendromuna tutulması için dua etmek kalıyor. O da bize yakışmaz.

Futbol, her ne kadar mucizeler oyunu olsa da; son sözü daima matematik söyler.

Lig başlarken, Fatih Terim'in lideri olduğu Galatasaray'ın, karnını kaşıya kaşıya şampiyon olacağını düşünüyordum. Ancak bugün aynı fikirde değilim. Çünkü bu ligden, Fatih Terim gitti; tüm dengeler değişti.

Artık umrumda değil... Bu ligin şampiyonu, kim olursa olsun. Yeter ki, Türk Futbolu kazansın.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..