Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
Futbol
 

Bu sene sürprizi Fenerbahçe yapar

Bu sene sürprizi Fenerbahçe yapar
 

Geçen sezon sonunda GS'ın şampiyon olması için kimse "sürpriz değildi" diyemez herhalde. Bu sezon ise, 3 büyüklerden biri şampiyon olsa sürpriz olmaz. İhtimal hesapları, fikstür vs. bir yana, 3 takımın da şampiyon olma ihtimali var. Buna karşılık şampiyonluğun son maça kadar sahibini bulmayacağı düşünülüyor. Herkesin hesabı, geçen sezonki gibi son maçta şampiyonun belli olması üzerine kurulu. Bunun dışındaki durumlar sürpriz olarak değerlendirilebilir mi? Evet. İşte bu sene sürprizi Fenerbahçe yapar diyorum. Kimsenin dile getirmediği bir şekilde: İnönü'de Beşiktaş'ı yenerek.

Bunun öncesinde Beşiktaş'ın Sivas'a kaybetmesi lazım ki bu da gayet mümkün. Bundan öncesinde Fenerbahçe'nin kupada saf dışı bırakması da bir ihtimal Beşiktaş'ı ki zaten sürprizler serisi buradan başlayacak gibi duruyor.

Bu akşam Kadıköy'de önemli bir maç var. İstatistikler yalan söylemez tabi ama tersine sonuçlar çıktığında da kimse bahsetmez o istatistiklerden. Aslında bu istatistiklere damgasını vuran durum şudur: Fenerbahçe iyi oynadığı maçların çoğunda kaybetmiştir Beşiktaş'a karşı. Bu akşam da Kadıköy'de iyi oynamaması sözkonusu değil. İşte sürpriz de böyle olacak zaten, Fenerbahçe iyi oynayarak eleyecek Beşiktaş'ı. İşte size bir sürpriz. Yanlış anlamayın, sürpriz olan Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı elemesi değil, iyi oynayarak elemesi..

Sivas, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kök söktürmüştü. Kendi evinde Beşiktaş'ı yenmesi sürpriz olur mu? Evet olur. Çünkü bir iddiası yok. Ama ligin tepesini etkilemek, böyle maçlarda kendini göstermek her futbolcunun hayalidir. İkinci sürpriz de olursa, üçüncü sürprizin önü iyice açılmış olur. Yani Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı İnönü'de yenerek şampiyonluğunu ilan etmesi. Bu adeta kaçınılmaz bir durum olur ki sürpriz olmaktan da çıkar böylece. Yine de bütüne baktığımızda, herbiri ayrı ayrı sürpriz durumlardır.

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmek, bu ligde pek de zor bir durumdur. Bu sürprizi yapsa yapsa Fenerbahçe yapar ki galiba yapacak bu sene, çünkü fırsat geçti eline. Galiba diyorum ki, "bir bildiğin mi var?, şaibe mi var?" gibi yorumlarla gelmeyin bana. Ya da müneccimsel yaklaşımlarda bulunmayın. Ben sadece bir blog yazarıyım. Yazdıklarım, temennilerimdir. Sürprizi yapacak olan FB'dir.

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..