Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '06

 
Kategori
Sinema
 

Buğulu gözlerin ardındaki derinlik

Buğulu gözlerin ardındaki derinlik
 

Shirley Mac Laine, buğulu bakışları ve gizemli tebessümü ile farklı güzelliğe sahip star.


Henüz iki yaşında dans etmeye başlayan ve dört yaşında ilk gösterisine çıkan, ele avuca sığmaz Virginia'lı güzel yıldız, Shirley Mac Laine'in buğulu gözleri ve bakışlarıdır anlatacağım. Gençlik yıllarımın büyük aşkı, çok güzel, çok yetenekli ve bir o kadar gizemli ünlü sinema oyuncusu. Bir şans eseri, 1954' de "The Pajama Game" adlı müzikalde bulduğu rolle hemen Hollywood'lu yönetmen ve yapımcıların dikkatini çekmişti. Benim seyrettiğim ilk filmi ise muhteşem ikili; Jerry Lewis - Dean Martin birlikte çevirdiği "Çılgın Modeller" adlı filmdi. Hemen sevmiştim onu ve daha genç yaşlarımda vaz geçilmezim olmuştu. Bütün filmlerini peş peşe izlemeye çalışıyordum. Aşk uğruna, Garsoniyer, Sokak Kızı İrma adlı filmlerle o ünlendikçe ona olan sevgim ve hayranlığım da büyüyordu.

Aynı zamanda Hollywood yıldızlarının içinde, belki de en kültürllü artistlerden biridir diyebilirim. Dünyada olan biten her şeyle yakından ilgili, siyasete de çok meraklı olan güzel yıldız bir çok defa Oscar'a aday gösterilmişti. Mutlu sona ise, 1984 yılında James L. Brooks yönetmenliğinde çevirdiği Sevgi Sözcükleri ( Terms of Endearment ) filmindeki duygu yüklü bir dulu canlandırdığı, Aurora Greenway rolü ile ulaştı. Bu filmdeki rol arkadaşlarından, Jack Nicholson ve Debra Winger'ın olağan üstü oyunları ile film tam bir şölene dönüşmüştü. Eğer bu filmi daha önce izlemediyseniz kendinize bir şans yaratın ve mutlaka izleyin. Doyulmaz güzellikteki bu film yaşamınızın unutulmaz bir parçası olacaktır.

!988 de, Madame Sousatzka adlı filmde canlandırdığı Rus asıllı müzik öğretmeni rolü ile de Venedik film şenliğinde en iyi iki kadın oyuncudan biri seçildi.

Bir çok kitap da yazan ünlü yıldız, New Age üzerine yazdığı otobiyografik eserleriye de tanındı. Ve sonunda tam da dolu dolu geçen yaşamına uygun bir şekilde, Kuzey İspanya'yı yayan olarak dolaştığı bir hac yolculuğunu anlatan; Kamino, bir ruh yolculuğu adlı kitabını kaleme aldı. Bu ilginç ve sürükleyici kitabı da fırsat bulursanız okumanızı öneririm. Bu eser, onun tüm yaşamını, duygularını ve inançlarını adeta taçlandıran bir çalışma. Hele, Kral Şarlman'ın yaşamındaki sevgililerinden biri olduğu ve ona üç çocuk verdiği; hatta yaşamında ona tekrar rastladığının açıklandığı bölüm ise hayli etkileyici ve şaşırtıcı.

Ben, onun inançları ile ilgili değilim; ama bu buğulu gözlerin ardındaki gizemli ruhu hep merak etmiş ve sevmişimdir. Ne tuhaf , okyanusun öbür yakasında kendisini bu kadar seven birinin olduğunu bilmeden yaşlandı işte. Her şeyi bildiğini sandığı halde(!)

Kamino:Bir Ruh Yolculuğu (Dharma yayınları/T: Leven Akçatepe)




 














 

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..