Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bunca işsizlik varken fazla mesai olmaz

Bunca işsizlik varken fazla mesai olmaz
 

Çalışanların fazla mesai uygulaması bitirilmelidir. Bu uygulama önce kamuda başlatılmalıdır. Bir kamu işyerinde haftada 40 saat çalışan bir personelin 4 saat fazla mesai yapması gerekiyorsa bunun anlamı o işyerinde yüzde 10 personel açığı var demektir. Bir kamu işyerinde personel açığı olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu açığın halen çalışan personelin fazla mesai yapmasıyla kapatılması, bunca işsizlik varken, topluma ihanettir. Eğer bir kamu işyerinde daha çok iş olduğu için daha fazla çalışan gerekiyorsa, işe yeni kişiler alınmalıdır.

Eğer bu fazla mesailer, ücretler düşük, kamu çalışanlarına destek olsun diye yapılıyorsa –ki kimi zaman böyle olduğu belli oluyor- bu konuda hiç kimsenin devletin kaynaklarını keyfice dağıtmaya hakkı yoktur. Eğer ücretler azsa zam yapılır, iş yokken fazla mesai yaptırıp yani haftada belli süre ile işyerinde bekletip fazla ücret ödenmez.

Fazla mesai konusunda yasaklamaya yönelik düzenlemeler yapılmalıdır. İnsanların günde belli bir saatten fazla çalıştığında yeterli verimin alınması olanaksızdır. O süre şimdilik 8 saattir. Hiçbir çalışanın günde 8 saatten fazla çalışmasına izin verilmemelidir.

Kaynakların dengeli paylaşılması çok önemlidir. Yapılması gereken bir iş vardır, o işi yapmaya hazır kişi sayısı o işi yapabilecek kişi sayısından fazladır. İşi olana daha çok işi verip, işsize sen sıranı bekle diyerek işsiz sayısını daha çok artırmanın zamanı değildir. Toplumsal barış için adil paylaşım gereklidir.

Bunca işsizlik varken fazla mesai olmaz.

Ankara, 23 Nisan 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..