Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Bunlar “İnsan” mı?

Bunlar “İnsan” mı?
 

Milliyet'deki Foto


Olay Adana’da, geçtiğimiz sene 16 Haziran’da gerçekleşmiş!

Tecavüz edilerek öldürülen 5 yaşında bir kız çocuğu!

Tecavüz ettirenler kadın!

Öldürülen kız, akrabalarının kızı. Öldürme sebebi, saman balyalarını kızın annesinin yakmış olduğu şüphesi.

Tecavüz edenlerin her ikisi de 13 yaşında ve birisi kızın kuzeni.

Kızın annesi ile cinayet zanlısı iki kadının arasında birtakım alacak verecek meselesi de varmış. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gündüz, Türkan Köylü ve Fatma Köylü isimli kadınların küçük Berivan’ı ahıra götürdüklerini ve orada kendileri de henüz çocuk sayılacak her ikisi de onüç yaşındaki iki oğlanı kıza tecavüze zorladıklarını söylüyor. Daha sonra da iki kadın, saman balyası bağlamakta kullanılan naylon iple küçük kızı boğup, cansız bedenini köyün içinden geçen su arkına bırakmışlar.

Yazamıyorum. Yazarken ellerim titriyor, parmaklarım isyan ediyor. Bedenim böyle bir haber okumayı da, üzerinde iki kelime yazmayı da reddediyor.

Bu nasıl kin? Bu ne denli intikam duygusu? Bu ne vicdansızlık? Bunlar “insan” mı?

Öldürülen kızın babasının akrabaları olan iki kadın 39 ve 55 yaşlarında. Kızın annesi ile aralarındaki sorun her ne ise, bunun bedelini 5 yaşındaki masum bir küçücük çocuğun canını alarak ödettirmek, hangi ahlaka, hangi inanışa, hangi vicdana, hangi anlayışa sığar? Canını, hem de ne şekilde alarak?

Olayda tecavüz edenler erkek ama tecavüz ettirenler kadın!

Her zamanki bilinen erkek şiddeti, erkek tecavüzü haberi değil bu. Onun çok ötesinde, tecavüzün intikam aracı olarak, silah olarak kullanılması, <ı>savaşlarda tatbik edildiği gibi stratejik bir yaklaşımla. Ve burada kumandanlar kadın!

Küçük Berivan’ın cansız bedeninin incelenmesinde, sağ el tırnaklarında bulunan deri parçaları ve avucundaki saç tellerinden ve pijamasındaki meni lekesinden yola çıkan uzmanlar, kızın onüç yaşındaki kuzenine ulaşmışlar.

Kuzen kızı öldürdüğünü reddediyor. İki kadının zoruyla, önceden öldürülmüş olan kıza tecavüze zorlandığını iddia ediyor.

“İçeri girdiğimde Berivan Köylü hareketsiz şekilde yerde yatıyordu. Altındaki pijama diz kapaklarına kadar indirilmiş vaziyetteydi. Üst kısmında ise elbisesi vardı. Cinsel organı açıktı. Kan vardı. Berivan'ın cesedinin başında babamın akrabaları olan Fatma ve Türkan Köylü ile R.M.K. vardı. 2 kadın Berivan'a tecavüz etmemi istediler. Kabul etmeyince, Berivan'ı benim öldürdüğümü söyleyecekleri tehdidinde bulundular. Tecavüz sırasında Türkan Köylü, göğüsleriyle oynayarak beni tahrik etti. Nasıl ilişkiye gireceğimi de Fatma Köylü anlattı. Zorla tecavüz ettim. Daha sonra bizi tehdit edip eve yolladılar. Berivan'ın annesi bizim eve gelip Berivan'ın kaybolduğunu söyledi. Babamla birlikte aramaya çıktık. Korkumdan kimseye bir şey söyleyemedim. Benim tahminime göre, Berivan'ı R.M.K. tecavüz edip öldürdü. Çünkü, R.M.K.'nin pantolonunun ön tarafı kırışıktı. Fermuarı da açıktı. Berivan'ı ben öldürmedim. Ölü haldeyken iradem dışında cinsel ilişkiye girdim. Kimin ne şekilde öldürdüğünü de görmedim." (Milliyet)

Savcı Gündüz, her iki kadının “cinayetten” ağırlaştırılmış ömür boyu, “cinsel istismar” suçundan onbeşer yıl hapis istemiyle yargılanacaklarını söylemiş. Çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Melih Çelik, onüç yaşındaki iki zanlının ise, tecavüz suçundan yargılanacaklarını bildirmiş. (Milliyet)

Berivan beş yaşında bir kız çocuğuydu!

Beş yaşındaki küçük bir kızı canlandırın gözlerinizin önünde bir kere. Vardır mutlaka çevrenizde böyle bir kız çocuğu.

Sonra da akrabaları olan iki çocuğu, bu çocuğa tecavüze zorlayan iki yetişkin kadını.

<ı>Mideniz bulanıyor, başınızdaki tüm damarlar zonkluyor, beyniniz duruyor değil mi?

Bir hafta içinde ikinci kez bu konuda yazıyorum.

Bir hafta içinde kimbilir kaçıncı tecavüz, tecavüz ve öldürme olayından biridir bu.

“Gücü gücü yetene” düzeninde, merdivenin en alt basamağındaki unsurdur kadın. Hele kadın cinsine mensup o canlı, üstelik müdafaasız bir çocuksa?

Hele hele zulmedenler de, ayni ilkeleri benimseyip tatbik eden kadınlarsa?

Bir hayli derinlerde olmalı çıbanın başı.

Nereden söküp çıkartmaya başlamalı cerahatli tümörü?

Eğitim neyi pas geçti, toplum hangi değerleri toprağa gömdü?

Tecavüz suçuna, tecavüze azmettirmeye ve tecavüzle öldürme suçuna en ağır cezalar verilmeli dersek, abartmış mı oluruz?

 
Toplam blog
: 165
: 1414
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyor. İsviçre'de Adalet Bakanlığı'ndaki mesleği yanında tiyatro ya..