Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Burdur halkı yasakları dinlemedi; cumhuriyet için yürüdü

Burdur halkı yasakları dinlemedi; cumhuriyet için yürüdü
 

Burdur Cumhuriyet Halk Yürüyüşü


Tüm Ülkede Olduğu Gibi Burdur Halkı Da Yasak Dinlemedi

* VİDEO ve FOTO İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyet Bayramı’nda Resmi Kutlamanın Yasaklanmasına Rağmen Cumhuriyet Sevdasının Genelgelerle Ortadan Kaldırılamayacak Kadar Güçlü Olduğunu Halk Kanıtladı; Cumhuriyet Bayramı Kapsamında Halk Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Boyunlarında Cumhuriyet yıkıcısı olduklarına dair mahkûmiyet kararı asılı bulunanların cüretlerini, yıktıkları Cumhuriyetin kutlanması törenlerini yasaklamaya kadar vardırmaları halkın sabrını taşırdı ve tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Burdur Halkı, Cumhuriyet Yıkıcılarının Yasaklarını Dinlemedi

Burdur’da faaliyet gösteren kitle örgütlerinin çağrısıyla siyasal partilerin katılımıyla Şeker Meydanında toplanan 2 bini aşkın bir halk topluluğu, ellerinde albayraklarla ve Atatürk Gençliği İşbaşında pankartlarıyla Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Eğitim İş, Eğitim Sen, BURTÜKODER, Ülkü Ocakları, CHP, MHP üyesi vatandaşların yoğun olarak katıldığı eylemin coşkusuna kaldırımlardaki Burdurlular da eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanında uzun süre 10. Yıl marşı söyleyen kitle sık sık “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganı attı. Atatürk ve silah arkadaşlarıyla Cumhuriyet şehitlerimiz ve Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşı söylendi. Emekli öğretmen Ahmet Ali Bilgen’in tekrarlatmasıyla kitle Gençliğe Hitabe’yi okudu. MAKÜ ADT’den bir öğrencinin okuduğu Cumhuriyet şiirinin ardından günün anlam ve önemi üzerinde ADD Burdur Şube Başkanı Kazım Üstüner bir konuşma yaptı.

Daha sonra kitle olaysız dağıldı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..