Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Bursa Antalya'ya acımadı... Antalyaspor 1-3 Bursaspor

Bursa Antalya'ya acımadı... Antalyaspor 1-3 Bursaspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 33.haftasında Antalyaspor, Antalya Mardan Stadı'nda Bursaspor'u ağırladı. İki ekip için de oldukça önem taşıyan mücadeleden Pinto, Batalla ve Bangura'nın golleriyle galip gelen taraf Bursaspor oldu. Böylece Bursaspor Süper Final için istediği avantajı elde ederken, Antalyaspor da ligde kalma olasılığını iyice zora soktu.

Maçın ilk yarısını şöyle özetleyebilirim: Bursaspor ilk yarıda sürekli rakip kaleye baskı yaptı, rakip yarı sahada paslaşmaları iyiydi. Fakat kaleye istediği gibi yaklaşamadı. Antalyaspor defansı, kendi yarı sahasında yeşil beyazlıların topla oynamasına izin verse de ceza sahasına girmesine izin vermediler. İlk etkili pozisyon dakika 30'da Sestak'ın vuruşuyla oldu hatta. Fakat 34'te Bursaspor'un golü geldikten sonra kalan on dakika çok daha zevkli geçti. Zaten 44'te Batalla'yla bir gol daha bulan yeşil beyazlılar iyice morallenirken, Antalyaspor istediği gibi sürdürdüğü oyundan koptu, düştü. 

İkinci yarıda da etkili başlayan taraf konuk ekipti. Uzun bir süre ilk yarıdaki etkili oyunlarını devam ettirdiler. Ömer'in koruduğu kaleye yaklaştılar, pozisyonlar buldular ve kaçırdılar. Fakat 75'ten sonra oyundan kopmaya başladılar. Özellikle Bursaspor'un sağ tarafının verdiği aksaklıklarla yüklenmeye başlayan Antalyaspor, 78'de Tita'nın golüyle ümitlenince iyi bir oyun sergilemeye başladı. Yeşil beyazlılar da savunmaya çekildiler. Defansı iyi yaptıkları için de gol yemediler, daha sonra da ev sahibi ekibi az adamla yakaladılar ve Bangura'nın attığı golle skoru belirlediler.

Ev sahibi Antalyaspor'u değerlendirmek gerekirse, beraberlik için oynadılar maçın başından sonuna kadar. Böyle bir düşünceyle de fazla ilerleyemediler. Neredeyse gol dışında pozisyon bulamadıkları bir maçtı. Birazcık da "Bitse de gitsek." havasında oynadıklarını hissettim. Savunmada Musa'nın yaptığı hatalar da takımın iyice düşmesine sebep oldu. Eğer ki, Bursa'nın oyununa biraz daha direnebilselerdi istedikleri sonuçta sahadan ayrılabilirlerdi. Fakat bireysel bir hata onların moralini bozdu ve oyundan düşmelerine sebep oldu diyebilirim. Bir de, eğer ki son on dakikada oynadıkları oyunu maçın geneline olmasa da otuz dakika kadar bir kısma yayabilselerdi, sahadan puanla ayrılabilirlerdi. Özellikle de yeşil beyazlıların oyundan düştüğü anda.

Bursaspor'a gelmek gerekirse, gerçekten iyi bir takım oyunu ortaya koydular. Güzel ve hak ettikleri üç puanı alarak şehirlerine döndüler. İlk 8'de zaten mutlaka bulunup Avrupa kupalarına oynaması gereken bir takım. Kaliteli oyuncuları var ama bazen yeterince akıllı oynamadıklarını düşünüyorum. Mesela Stanislav Sestak müthiş bir futbolcu ama çoğu pozisyonda aklını kullanmadığı ve acele ettiği kanaatindeyim. Beni bugün şaşırtan şey, sol tarafın etkisizliği oldu. Vederson neredeyse sahada yoktu. Bütün ataklar sağ kanattan sürüklendi. Basser ve Sestak iyi bir ikili oldu orada. 

Savunmada Serdar Aziz çok sağlam bana göre, bu da takıma olumlu yansıyor. Rakibine az pozisyon verdiler. Sadece maçın sonlarına doğru sağ tarafta aksaklık oldu, İsmail Sestak'ın yaptıklarını yapamadı. Ya da yapmakta zorlandı diyebilirim. Bursaspor'un bugün en iyi yaptığı şey pastı. Pinto'yu daha fazla kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Yani bundan bahsettiğim Pinto'nun bol bol top alıp şut vurması değil. Savunma oyuncularını üstüne çekmeyi başarıyor. Bu zamanlarda, Batalla ve Sestak gibi oyuncular ön plana çıkmalı, kendilerine boş alan yaratmalılar. N'Diaye de atağa gerçekten iyi destek veriyor, bunu da yazmadan edemeyeceğim.

Keyifli bir mücadeleydi. Her iki takımı da tebrik ederim... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..