Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Büyük eserlerin yaratıcıları nasıl çalışır?

Hiç merak ettiniz yaratıcı insanların hayatlarını… Yazar nasıl yazar? Ya da  “Sanatçı nasıl üretir?  Nasıl buluyor bu fikirleri?  Herkes zaman sıkıntısından şikayet ederken, sanatçılar nasıl gün içinde yeterli zamanı bulabiliyor, nefes alıyor, yemek yiyor, sosyalleşiyor ve eserini ortaya çıkartıyor.
 
Aslında sorunun bir tek cevabı yoktur. Herkesin çalışma şekli farklı olduğu gibi, yaşam tarzı da farklı. Kimi gece çalışmayı severken, kimisi de sosyalleşmeye çok zaman ayırıp az çalışıyor. Tarihin en tanınmış sanatçıları arasında yapılan araştırmalara göre 16 günlük rutinlerinden yola çıkılarak harika bir görsel hazırlanmış. Tamda Mason Currey’in son kitabının konusunu içeriyor “Günlük Ritüeller: Büyük Eserlerin Yaratıcıları Nasıl Çalışır?”.
Günlük Ritüeller”de sanatın dalı veya üretimin mahiyeti ne olursa olsun “planlı çalışmanın” öne çıkarılmasından ziyade yazar Mason Currey, sanatçıların çalışma veya çalışmaya hazırlanma aşamalarındaki ritüellerini derlemiş. Okuyacağınız üzere “ritüel” ile “rutin”i ayırmayı seçiyor.
 
Sözgelimi; Beethoven’ın “doğulu gibi” banyo yapma takıntısını, Hemingway’in daima ayakta yazmayı tercih ettiğini, Auden gibi bir dizi sanatçının amfetamin bağımlılığını, Balzac’ın kahve ve kafein bağımlılığını, Murakami’nin koşma tutkusunu gibi çok sayıda ilgi çekici notları bulabiliyoruz. İçinde besteciler, ressamlar, yazarlar, şairler yer alan kitap, Kolektif Kitap ‘ın pek çok ilgi çekici kitabı arasında yerini aldı.
 

Dostça bir hatırlatma; Eğer vücudunuzu dinlerseniz sizin için neyin en iyi olduğunu söyleyecektir. Neyden keyif aldığını ya da ne yapmak istediğini… Kendinize bir şans verin…
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..