Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük kumar

Büyük kumar
 

Gökçek kazanırsa Erdoğan'da kazanır, kayberderse Erdoğan'da kaybeder


Gökçek Kılıçdaroğlu kapışmasında ilk yazımda Erdoğan'ın zor bir karar veceğini ve gökçek'i kolay harcayamayacağını belirtmiştim. Çünkü bir komutan daha heba edemezdi. Eğer Gökçek aday gösterilmese idi bundan sonra Kılıçdaroğlu'un her zikrettiği isim, dosya partide sıkıntı çıkaracaktı.

Düşünün Kılıçdaroğlu yarın İstanbul belediye başkanı şunu yapmış diye çıksa kamuoyu direkt karar verecekti. Bu böyle devam edip gidecekti. Şimdi önlerinde bir seçim var. Gökçek ile Karayalçın arasındaki rekabette Gökçek yine önde başlayacak. Çünkü mevcut belediyenin bütün imkanları elinde binlerce ton kömür dağıtıldı kış ayı insanlar hergün dua ediyorlar belkide. Kendilerini de borçlu hissediyorlar. Bizim milletimiz yapılan iyiliğin altında kalmak istemez borcunu ödemek ister. Ama ben şunu hatırlatmak isterim. 1986 yılında tıp öğrenimime Ankara' da başladığımda nefes alamaz duruma geliyorduk kışın. Ne zaman Karayalçın belediye başkanı oldu hava temizlendi.

Ankara'da oy verecek insanların ne kadarının kömür kullandığı ne kadarının kirlilikten muzdarip olduğu önemli. Ben Ankaraya devamlı gelip giden biriyim. 1986-1998 yıllları arasını Ankara'da geçirdim. Karayalçın Ankara'yı bir başkent yaptı. Doğal gaz kullanımı, metro, çevre düzenlemeleri harika oldu. Gecekondu bölgeleri için projeler başlatıldı. Gökçek ise projeleri tamamladı, kavşaklara yapılan düzenlemeler ile trafik rahatladı, bol miktarda fıskiyeli havuzlar yapıldı. Tabi hükümetin desteği, ödemediği borçları ayrıca tartışılır.

Ancak bir şehir planlayıcısı değilim ama şehir trafiğinin rahatlatılmasının tek çaresi raylı sistemdir. Köprü ve alt geçit yapılarak bir yere kadar rahatlama olur. Gökçek zamanında metroda belirgin bir ilerleme olmadı.

Sonuçta Ankara BEDAVA KÖMÜR ile TEMİZ HAVA arasında seçimini yapacak. Gökçek kazanırsa Gökçek de Erdoğan da rahatlayacak ve denecek ki görün halk kararını verdi Kılıçdaroğlu'nun her lafına güvenilmez ama kaybederse gerçekten zor duruma düşecek özellikle Erdoğan.

 
Toplam blog
: 21
: 918
Kayıt tarihi
: 19.11.08
 
 

Bir blog oluşturmamın en büyük nedeni ülkemiz ya da dünyadaki bir çok olayda yapılan yorumlarla hemf..