- Kategori
- Gündelik Yaşam
Büyük Lokma Ye de ...
Hem de ne büyük. "Kadın dediğin..."ler, "İnsanoğlu"lar, "Dost dediğin"ler daha neler neler. Büyük lokmaya da büyük lafa aşık olanlarımız var. (sana demiyorum sen öyle değilsin)
"Kadın dediğin rakı içecek abi" "Rakı içmesini bilen kadın başkadır..." Arkadaş, benim annem umreye filan gitti. Anneannem hacı benim :) Bunlar da kadın. Değil mi? Tam da öyle. Kadın ki ne kadın hem de. Yahu güzelleştireceğim diye genellemesene. Germe kadını da illa içireceğim diye :) sen yine de söyle masaya, içerse içer içmezse hiç senin düşündüğün gibi biri olmamıştır belki de :)
Erkek versiyonu da yok mu? Neleri var, neleri...erkeğe atfedilen özelliklerin yarısı bende yok mesela :) Dağ olacak (ki 167 cm uzunluğunda biri olarak, ne bileyim kötü hissediyorum), saracak kollayacak, "öncelikle adam olacak" filan.
"İnsan onuru için yaşar, bilmem ne (boşluğu sen doldur) için ölür". Yahu insan dediğimiz yani bizler önce yaşarız :) biyolojik, ekolojik birşey bu. Önce yaşarız. Dünyada iz bırakan insan sayısı da çok az olduğunu da düşünürsek, bu kadar anlam yüklemek neden? Onursuz yaşayalım, gevşek olalım da değil mesajım sadece "onur,gurur" dediğimiz kavrama ne kadar anlam yüklüyoruz o tartışılır diyorum.
İnsan ders almaz bir varlık (Bak bu da büyük laf mesela) Demiş ki büyük lokma ye ama büyük söz söyleme. Atalara kalsak mükemmeli bulmuştuk ama yok her insan bir tokat yemeden rahatlamıyor büyük büyük konuşup altında kalmadıkça :) (ki deneyimledik sen de ben de kandırmayalım birbirimizi)
İşte böyleyken böyle :)
B