Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Büyüklere hikaye…

Büyüklere hikaye…
 

Sanki daha evvel yaşayıp birkaç kez tecrübe etmiş başarıp başaramayacağını. Müthiş bir özgüvenle “ben istediğim zaman bırakabilirim” der. Hangi eğitim ve kültür seviyesinden olursa olsun, hangi sosyal kesimden gelirse gelsin değişmez bu durum. Yapmakta olduğu yanlışı, bizzat kendisine karşı savunabilmek için söylenmekte olan bir yalandır bu. 

Nadiren de olsa bu sözünün arkasında durmayı başarabilenler çıkar aslında. Ancak ezici çoğunluk, bu yalana sarılarak sapmış oldukları yanlış yoldan geri dönmeyi asla başaramayacaktır. 

Eğer ki filmin bir yerinde, bir tabanca görüyorsanız ekranda, o tabanca muhakkak patlayacaktır… 

Eğer ki merak ve özenti içerisinde bir sigara götürüyorsanız dudaklarınıza, “ben istediğim zaman bırakabilirim” isimli plak, arka planda çalınacaktır. 

Kuru kuruya gitmez bu şarkı; o sigara yakılacaktır… 

Uyuşturucuda da durum böyle midir acaba..? Bu konuda bir pratiğimiz olmamasına rağmen, aynı mantığın uyuşturucuya başlama esnasında da işlediğini tahmin etmek zor değil. Çünkü o insanın bu yanlış yola girmek için bir cesarete, böyle bir yalana ihtiyacı vardır. Oysa ki girilen bu yoldan dönmenin, sigarayla kıyaslanamayacak ölçüde zor olacağı ortadadır. 

Şimdi bir adım daha atalım… 

İlk defa kirli bir işe, bir yolsuzluğa bulaşırken, mesela ilk rüşvetini alırken memur, yine benzer bir mantık işler. Bu işi, içine düştüğü zor durum ve çaresizlikten dolayı mecburen yapmaktadır şahıs. Şu zor durumun üstesinden geldikten sonra, bir daha böyle bir şeyi asla yapmayacaktır. 

Leh kralı, Osmanlı İmparatorluğu’ndan borç istediğinde, Kanuni Sultan Süleyman’ın verdiği emir; “Leh kralının istediği borç gönderile, borç alan kişi zamanla emir almaya da alışır” olmuştur. Tespit gayet doğrudur; mühim olan kapının bir kez açılması olup, bunun devamı muhakkak gelecek, başlayan çürüme yavaş yavaş bütün bedeni ele geçirecektir. 

Eğer onurunuzu bir kez koyduysanız tezgahın üzerine, bir gün aynı tezgahta teşhir edilmek üzere bluzunuzun düğmeleri de çözülecektir… 

… 

Evet sevgili büyükler, hikayemiz bu kadar... 

Nasıl bir sonuç çıkardınız acaba bu hikayeden..? 

Eğer bir sonuç çıkaramadı iseniz, üzerinde fazla durmayın. 

Bu hikayenin sonuçları, yaşanarak zaten görülecektir… 

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..