Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Buzağının ipini gevşetmekten başka ne yaptılar ki

Buzağının ipini gevşetmekten başka ne yaptılar ki
 

Dünyadaki bütün kötülüklerin sorumlusu olarak gösterilen şeytan, bu şekilde bilinip tanınmasından ve tanıtılmasından bıkmış, “Bir gün iyi bir iş yapayım da insanlar ne kadar iyiliksever olduğumu görsünler, anlasınlar” demiş.

Günlerden bir gün keyfi yerinde olan şeytan, sırtını bir ağaca dayamış ve ineğini sağan genç bir kadını uzaktan izlemeye başlamış. İneğin buzağısı da üç beş metre ötede bir kazığa bağlanmış halde duruyormuş. Şeytan, kadını uzun uzun izledikten sonra yerinden kalkıp buzağının kazığa bağlı ipini birazcık gevşetmiş.

Buzağı, aç karnıyla annesinin sütünün kovaya sağılmasını izlerken yerinde duramıyor, hoplayıp zıplıyormuş. Buzağı debelendikçe boynundaki yular biraz daha gevşemiş ve sonunda hepten çözülmüş. Koşarak annesini emmeye giden buzağı, süt kovasına çarpmış ve bütün süt yere dökülmüş. Sağdığı süt ziyan olan genç kadının bütün sinirleri tepesine çıkmış, eline geçirdiği odunu buzağının kafasına geçirmiş. Buzağı kan revan içinde yere yığılmış. Yavrusunu bu durumda gören inek durur mu? Bir tekmede kadını yere serip öldürmüş.

Uzaktan durumu gören kaynatası, ineğin gelinini öldürdüğünü görünce, elindeki tüfekle ateş ederek ineği öldürmüş. Silah sesini duyan gelinin kocası, karısını yerde cansız yatar, babasını da elinde tüfekle görünce, belinden tabancasını çekip tek atışta babasını öldürmüş.

Kısa bir süre sonra gerçeği öğrenen genç adam bu kadar acıya dayanamayacağını düşünerek, bir kurşun da kendi kafasına sıkarak canına kıymış.

Bütün bu olayları bir kenardan izleyen şeytan, “ Şimdi bütün bu felaketleri de bana yüklerler. Oysa buzağının ipini gevşetmekten başka ben ne yaptım ki şimdi” demiş.

2002 yılında terör bitme noktasına gelmişken bugün İmralı’da beslediğimiz bölücübaşı, dünyada örneği yokken cezaevinden örgütünü yönetip yönlendirebiliyorsa; terör örgütü mensupları Habur’da törenlerle karşılanabiliyorsa; toplumda gözle görülür biçimde bir ayrışma, dışlama, düşmanlık duygularının kabarması yaşanıyorsa; Türk insanı günden güne daha bir yoksullaşıyorsa; Ülkemiz ekonomisi, Cumhuriyet tarihinin en büyük küçülme rakamlarını görüyorsa; işsizlik çığ gibi büyüyorsa; Tekel işçileri haftalarca süren direnişlerinin ardından açlık grevine başladılarsa; eczacılarımız, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, emeklilerimiz ayakta ise, çiftçilerimiz sabırlarının sonlarına gelmişse, rektörlerimiz, bilim insanlarımız, gazetecilerimiz, emekli generallerimiz uyduruk suçlamalarla tutuklanıyorsa, yargılanıyorsa; dünyanın sayılı ordularının başında gelen ordumuz yıpratılmaya, hatta bazı yobazlarca lağvedilmesi bile dillendirilebiliyorsa; Ülkemizi bölünmüş halde gösteren haritalar ortalıkta dolaşabiliyorsa; yüksek yargıda kundaklama sonucu yangın olduğu belirtiliyorsa; gazetelerin üçüncü sayfaları intihar, taciz, tecavüz ve türlü çeşitli cinayet haberlerinden geçilmiyorsa; bütün bu ve buna benzer felaketlere neden olan buzağının (projenin) ipini hangi şeytanın gevşettiğini hala göremiyor muyuz?

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..