Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

13 Ağustos '11

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Çadır Kampçıları, haydi Foça Sazlıca'ya!

Çadır Kampçıları, haydi Foça Sazlıca'ya!
 

Yaklaşık iki yıl önce İzmir'imizin tarihi ve güzel ilçesi Foça sahillerinde bulunan bir doğa harikası Sazlıca Kamp ve piknik alanını yine sizlere tanıtmış, çadır tatili sevenler için sunulan imkanlar göz önüne alındığında bu işletmenin tercih edilebileceğini duyurmuştum.  

Aradan yaklaşık iki yıl geçti. İzmir 'de oturmama rağmen bir türlü bu işletmeye gidememiştim. Geçenlerde yine bir işim dolayısıyla Sazlıca tesislerine gitme imkanı buldum.  

İki yıl içersinde büyük değişiklikler olmuş, yeşil ve mavinin iç içe olduğu bu bölgede bu kez yeşillikler daha çok arttırılmış, özellikle kamp alanı tamamen çiçeklerle bezenmiş olması buraya olan ilgimi bir kez daha arttırdı.  

Sazlıca Plajları Yeni Foça ile Eski Foça arasında, yeşille mavinin kucaklaştığı muhteşem bir piknik ve dinlenme alanı.  

Sazlıca tesisleri yetkilisi Güven Bey'le yaptığımız söyleşide "cıvarlarda bir çok çadır kamp tesislerinin bulunduğunu, ancak kendi tesislerinin özellikle huzuru ve sukuneti arayan aileler tarafından tercih edildiğini söylüyordu. Yine Güven Bey'in verdiği bilgiye göre; "Huzuru ve güveni sağlamak, temiz ve güzel bir ortam oluşturmak, insanların güvenle çadırını, karavanını açık bırakarak denizine girip gelebileceği, hiç bir hırsızlık vakasının yaşanmadığı ortamları gelen tatilcilere sunduklarını, bu anlamda müşteri memnuniyetinin temel ilkeleri olduğunu" tekrar tekrar vurguluıyordu.  

Kısaca Sazlıca Kampına gidecekler için bilgiler sunuyum;  

Sazlıca tesislerine ulaşmak için İzmir'den geliyorsanız öncelikle Foça Aliağa yolunu takip edeceksiniz. Aliağaya gelmeden önce Eski Foça yoluna dönerek, Eski Focayı geçtikten sonra Yeni Foça'ya devam edin, Yeni Foça'ya yaklaşık 8 km kala Sazlıca plajlarına ulaşacaksınız.  

Şayet Bergama tarafından geliyorsanız, öncelikle Aliağa'ya gireceksiniz. Aliağa çıkışı hemen Foça yol ayrımı gelmektedir. Buradan Yeni Foça yoluna girdiğiniz zaman yaklaşık 38 km sonra tesislere ulaşabilirsiniz.  

Sazlıca Tesislerine gelince;  

22 bin m2 lik bir çim alanı, 1500 adet çeşitli çinslerde ağaçlar, özellikle piknik alanı, çadır alanı ve restoran ve cafelerin bulunduğu alanlarda binbir çeşit nadide çiçekler sizi beklemektedir.  

Çadırıyla gelenlere bağımsız çadır alanları, elektrik, buzdolabı, internet şifresi, duş gibi imkanlar sunulmakta (Üçretsiz), ayrıca masa sandalye gibi gerekli malzemelerde verilmektedir.  

Karavanla gelen misafirlere ise devamlı sıcak su, çamaşır, bulaşık yıkama alanları (Çadırlar içinde geçerli) itina ile sunulmaktadır.  

Günübirlik piknik için geleceklere bağımsız çardaklar ve izgara yerleri, masa ve sandalyeler düzenlenmiş olup, özellikle küçük çocuklar içinde oyuın alanları düzenlenmiştir.  

Sazlıca'nın bir diğer güzelliği ise iki adet doğal plajının olmasıdır. Plajlarının sakin olması, insanların daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır.  

Artık Ramazanın sonlarına doğru yaklaşmaktayız. Halen tatile çıkmamış, denizle buluşmamış olan özellikle de "çadır sevdalılarına" buradan emin bir şekilde önerebilirim Sazlıca tesislerini. İzmir ve çevresinde denizin en güzel ve sakin olduğu bir dönem olan Eylül ayında tatilcilerimize Ege Sahillerini, özelliklede Foça hattını sağlık veririm.  

Sazlıca'ya gelecek tatilcilerimiz içersinde "balık tutma" sevdası olanlar varsa burası biçilmez kaftan. Lidaki, Sarpa, kolyoz, mercan vb. balıkların bolça avlandığı bir alan burası.  

Sazlıca tesisleri sorumlusu doğasever dostu Güven Bey, özellikle bu tesislerin tercih edilmesi durumunda tatilcilerin mutlaka bu tesislerden memnun ayrılacaklarını, burayı tercih edenlerin "alışkanlık edineceklerini, her yıl yine Sazlıca'yı tercih edeceklerini "iddialı bir şekilde" bana beyan etmekten de geri durmadı.  

İletişimm bilgileri;  

ADRES: Sazlıca plajları Sazlıca mevkii Foça İzmir.  

TEL: 0090232.825.1313  

CEP:00905359255925  

FAX:0090232825.1334  

İşletme sorumlusu :Güven Büyükbuğday.  

NOT: Fırsat bulursam eylül ayının ilk haftası çadırımı kapıp bende Sazlıca'da olacağım.  

 

Sonsuzluk (Osman Özeker)  

13.08.2011  

 

 

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..