Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Çağdaş Türkiye'ye yakışanı istiyorum!

Çağdaş Türkiye'ye yakışanı istiyorum!
 

SENİN YOLUNDA, AZİMLE, İNANÇLA, SONSUZA DEK!


Bizler de üniversitelerde okuduk, bizler de inançlıydık, ama başımıza türban takıp da okula gitmek hiç aklımıza gelmedi, düşünmedik bile, düşünemezdik de...
Bizler, sade, dinini, dini vecibelerini, içinde, gösterişten uzak ve evinde yaşayan, yerine getiren insanlardık. Bu kutsal inancımızı sokağa, okula dökmeye gerek duymadık. Parlak, gözalıcı renklerde saten eşarplarla, full makyajla dikkatleri çekmeyi düşünmedik hiç. Dinimize göre uygun olan her türlü israftan, abartıdan, dikkat çekmekten uzak durduk. İnancımızı, ibadetimizi kimsenin gözüne gözüne sokmak gibi bir kaygımız yoktu. Bizim bu konuda sorumlu olduğumuz bir tek Allah vardı, herşey O'nunla bizim aramızdaydı!
Bizim gözümüzde din o kadar yüksek bir yerdeydi ki, hala da öyledir, ne siyaset için ne de kavga için ortalığa düşürmedik.
Bizler, çağdaşlaşma sürecinde, bilinçli, aydın gençler olarak, bilgilerimizi arttırmak, kendimizi geliştirmek, kişilik sahibi olabilmek için mücadele ettik.
Kıt olanaklarla dahi olsa, hiç ödün vermeden, kimsenin oyuncağı, kuklası, siyasi gereci olmadan okuduk.

Çalıştık, kendimize ait fikirlerimiz oluştu, mümkün olduğu kadar "sapla samanı" ayırt etmeyi öğrendik. Çünkü cumhuriyet bizden "FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR" insanlar istiyordu!
Bizim bu CUMHURİYET'E VE CUMHURİYETİ KANLARIYLA, CANLARIYLA KURUP EMANET EDENLERE VİCDAN BORCUMUZ VARDI!
Şimdi birileri kalkmış, bu düzeni bozmaya, yıkmaya çalışıyor. Neleri kaybedeceklerini hiç düşünemeyen, beyinleri uyuşturulmuş zavallı bazı kadınlarımız, kızlarımız da bu zihniyete onay veriyor.
Kendilerini düşünmüyor olabilirler, ama çocuklarını da mı düşünmüyorlar?
Pırıl pırıl çağdaş, aydınlık bir ülkede yaşamak varken, cübbeli, sarıklı, çarşaflı, geri kalmış bir ülkede mi yaşatmak istiyorlar çocuklarını?
Uzay çağında bu olacak şey mi?
Evrenin yasasına aykırı işlerle uğraşmayıp, ülkelerini ve evereni geriye değil, hep ileriye taşımak gerektiğini düşünemeyecek kadar beyinleri uyuşturuldu mu bu insanların?
Haydi tepedekiler bunu iktidar hırsıyla yapıyor, ya "AYDIN" geçinenlere, bu işi "DEMOKRATİK HAK" olarak görenlere ne demeli?

Dün sayın HASAN PULUR çok güzel yazmıştı;

Keçecizade İzzet Molla'nın beyitini hatırlatarak:
''Meşhurdur ki fısk ile olmaz cihan harap
Eyler onu müdahanei âliman harap.''
Türkçesi:

''Cihan ahlaksızlıkla harap olmaz
Onu, âlimlerin dalkavukluğu harap eder.''
Âlimden dalkavuk olmaz, dalkavuk olan da âlim olamaz."

YAZIKLAR OLSUN SİZE, YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE!

 
Toplam blog
: 98
: 742
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

Okuyan, gözlemleyen, yorumlayan, öğrenmeye ve öğrendiklerini uygulamaya çalışan; doğayı, insanları, ..