Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Çağlayan mitingi

Çağlayan mitingi
 

Evet, sonunda hemen herkesin beklediği oldu sanıyorum. Genelkurmay Başkanı, ültimatom verdi ve bir anda her şey alt üst oldu. Cuma akşamı daha doğrusu gecesi bir haber yayıldı tüm kanallara ve internet sayfalarına. Hükümetin düşmesine yönelik, gözdağı verildi. Herkesin ayaklanmasına neden olan haberler sonrasında, kimi evlerde şenlikler yaşandı. Erken seçim ile bu gidişata son vermek hakkında ailelerde kendi aralarında hafif sevinç konuşmaları başladı. Kimisi ise öyle memnundular ki yaşamlarından bu ültimatomu hoş karşılamadılar...

Ve sonrasında dünkü Çağlayan mitingi. Tandoğan'daki miting gibi şenlikli geçen ve sanatçıların da bu olaya dahil olduğu bir furya düşünün. Harika bir halk gösterimi. Eee başka da bir şey beklenmezdi zaten. Sadece helal olsun demekle yetinmeli sanırım. Artık uyuyor dediğimiz halkımız uyanıyor mu acaba? Van'dan üç otobüs'ün geldiğini bilen istanbul'lu neden orda olmasındı ki? Bir şey yapılıyorsa ki bu hükümete karşı bir olaysa birlik gereklidir. Halkın bütünlüğü önemlidir. Ve sanırım yeterince kendilerini gösterdiler bizim aydın halkımız. Hele o topluluğun içinde kapalı kadınlarımızın da olduğunu düşünürsek demekki bir şeyler oluyor artık.
Şimdi sırada ne var? Yarın nasıl bir şey olacak dersiniz? Bu kadar miting yetmedi diye düşünen kişiler yarın da izin verilmediği ve hatta gözdağı verildiği Taksim'de toplanacaklar mı? Tekrar bilindik 1 Mayıs gösterilerine hazır beklemekteler polisler.
Peki bu kadar şey olurken, sevgili Başbakanımız ne yapmakta? Geri adım atmayacaklarını belirttiler, Gül adaylığını çekmesinin mümkün olmadığını defalarca belirtti. Bu halkın sessiz çığlığını ne zaman duyacaklar peki? Yarın Ankara'ya yürüyüş de düzenleniyor. Ama AKP hükümeti bunların hepsini göz ardı ederek devam etmekte.. Erken seçim çağrısı duyulmuyor bile.

Bundan sonraki adımda askerin darbe yapması mı bekleniyor? Ya da bu gözdağı ile her şey yerli yerine mi oturacak? Şimdilik sorularımızın çoğu cevapsız kalsa da yaşayarak öğreneceğiz.

 
Toplam blog
: 74
: 546
Kayıt tarihi
: 21.04.07
 
 

1980 doğumluyum. Kamu Yön. Bölümünde okumaktayım.. Kelimelerle oynamak en büyük zevkimdir. Kelimele..