Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Cami Bombalamak yerine Ünal Aysal'ı konuşturmak

Cami Bombalamak yerine Ünal Aysal'ı konuşturmak
 

Ünal Aysal'dan inciler: "Anlaşılan o ki Fenerbahçeli taraftarlar Galatasaraylı taraftarların ulaştığı kültürel spor ahlakının uzağındalar..... "

Açıklaması da kısaca şu ki "Fenerbahçeli taraftarlar ahlaksızlar...."

Bu açıklamayı yapan, kendi stadındaki su savaşlarını, rakı şişelerini hatırlamayan Başkan. Olmaması gereken ancak maalesef bütün statlarda rastlanabilen davranışları ilk defa "ahlak" boyutunda değerlendiren acemi ya da art niyetli Başkan. 

Bunları yazarken Galatasaray taraftarı kötü, Fenerbahçe taraftarı iyi demiyorum (Çok şükür Ünal Aysal kadar değilim). Hepsi güzel ülkemin fanatik taraftarları. Maalesef olmaması gereken davranışları  sergileyebilen, aslında bu şekilde en çok da tuttuğu takımına milyonlarca lira  zarar açan; kendine hakim olamayan bir kitle. 

Anlayacağınız rahmetli Kemal Sunal'ın dediği gibi "tencere yuvarlandı, seninki benden kara..."

Ülkemizdeki futbol aleminde, taraftarların birbirine üstünlüğü, ahlak farkı, sayılarının fazlalığı ya da eksikliği gibi hususlar sadece fanatizmin ve bu fanatiklerin medyadaki yansımalarının beslendiği bir  aymaz muhabbet. İşin en üzüntü verici tarafı bu tür muhabbete düşecek çapta Lider takımın bir Başkanının oluşu. Zaten tarihinin en gergin günlerini geçiren Türk Futbol camiasını bu tür yetkili bir ağzın ısrarla germeye çalışması bana sadece provakatif bir eylem geliyor.

Meşhur Ergenekon iddianamelerinde okumuştuk: Camiler bombalanacak, cemaat liderlerine suikast yapılacak vb. kamuoyunu birbirine düşürecek bir sürü eylem planlamasından bahsediliyordu. Merak ediyorum, acaba "fanatik futbol taraftarlarının birbirine girmesi için ortamı körükleyen  açıklamalar  yapılacak"  diye bir husus var mıydı? Umarım savcılar tekrar bu belgelere bakarlar. Çünkü Mısır'da 78 kişinin öldüğü futbol müsabakası sadece bir kaç ay önceydi.

İşin abartısı bir yana Ünal Aysal işi nereye kadar götürecek merak ediyorum. Umarım iş fiiliyata dökülmeden birileri Ünal Aysal'ı uyandırmayı başarır. Umarım Ünal Aysal Fenerbahçe- Galatasaray rekabetinin kendisi ortada yokken başladığını ve kendisi diğer aleme göçtükten sonra da devam edeceğini hatırlar ve açıklamaları için "Ahlak örneği gösterip" özür diler.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..