Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '15

 
Kategori
Siyaset
 

Canlı bomba listesi

Canlı bomba listesi
 

Başkent te iki canlı bomba, 97 ölü, yüzlerce yaralı. Milyonlarca ağlayan insan. Bu arada "oh olsun" diyenler de bu manzaranın içinde.

Olayı hiç bir örgüt üstlenmeyince olay devlete ihale edilir duruma geldi. Ortalıkta polis görülmemesi, ölenlerin arasında hiç polis olmaması, olayı yaşayanların da sonradan bu durumu vurgulamaları, "Meydanda hiç polis yoktu. Kimlik kontrolu, üst baş araması yapılmıyordu. Aslında bu durum dikkatimiz çekmeliydi ve oradan uzaklaşmalıydık" diye ah! vah! edenlerin giderek çoğalması, bu teşhisi olası duruma getiriyordu. Canlı bombaların IŞİD den ısmarlandığı söyleniyordu. Başbakanın savunması olaya biraz neşe kattı ama yürekleri soğutmadı. Başbakan dedi ki: Elimizde canlı bombaların listesi var. Kim olduklarını biliyoruz ama eylem yapmadıkları için bir şey yapamıyoruz. İlahi Başbakan. Şimdi bu olayı gerçekleştiren iki teröristin isimlerinin de Başbakanın litesinde olduğu söylentisi var. Al işte eyleme geçtiler. Hadi git tutukla Başbakan. Yakala ver cezalarını.

Bu türden Başbakanlar bizim siyasi tarihimizde giderek çoğalıyor. Turgut Özal bu sistemin yaratıcısı oldu. Rahmetli de Yıldırım Abulut u Başbakan atamış. İpleri elinde tutup, Başkanlık oynayacağını planlamıştı. Erdoğan da başkanlık sistemini getiremeyince Özalın formülü ile Başkanlık oynamayı seçmişti. Son seçimde umduğunu bulamayan Erdoğan, erken seçimi dayatarak 400 millet vekili alıp, Başkan olmanın hayali ile yaşamaya başladı. ve bu uğurda yüzlerce insanımızın teröre kurban edilmesine göz yumdu. Başkanlık koltuğunu yüzlerce cesetin üstüne koymak ve o koltukta oturup saltanat sürmek, nasıl bir duygudur.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..