Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

19 Ocak '09

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çanta'da Moda! ''Zedda's handcrafts'' Seda Şer

Çanta'da Moda! ''Zedda's handcrafts'' Seda Şer
 

Çanta'da Moda! ''Zedda's handcrafts'' Seda Şer


Sizlere bugün, Moda dünyasından bir ''Çanta'' markasını ''Zedda's handcrafts'' ve bu çantanın tasarımcısını tanıtacağım..

Genç bir modacı olan Seda Şer;Moda tasarımına olan yeteneğini 5 yıl önce fark edip, bunu bir okulla pekiştirmek istemiş. Güzel sanatlar sınavına girmeye karar verir ve Kocaeli GSF Resim-Heykel bölümünü kazanır.. (Marmara Üniversitesi GSF Tekstil tasarım bölümünün ise hep içinde ukde olarak kalacağını söylüyor.) Güzel sanatlara hazırlık kursundayken, Marmara Tekstil mülakatı için, elinde çanta dikmeye başlar.

Çünkü;konuyla ilgili dosya hazırlaması gerekiyordur.. Bu arada bir sürü çanta yapmış, dikiş dikmeye başlamış, aynı zamanda diktiği çantaları arkadaşlarına ve çevresindekilere de hediye ediyormuş. Çalışmaları gayet güzel gidiyormuş ama artık kalın kumaşları elinde dikemiyormuş. Aklına rahmetli yengesinin dikiş makinesini almak gelmiş. Dikiş dikmeyi kendi kendine öğrenmiş ve çantaların yanında aksesuarlar da üretiyormuş..

Dikiş dikmenin pratiğini ve kolay yollarını bilmediğinden kaynaklı yaptığı çantaların aynısını tekrar yapamadığının farkına varmış. Benzerini yapmaya çalışsa da muhakkak büyük farklılıklar ortaya çıkıyor ve bambaşka bir çanta oluşuyormuş.. Dikiş serüveni doğaçlama gidiyormuş anlıyacağınız.. Böylelikle bütün çalışmaları “Haute Couture” olmuş.. Öyle de devam ediyormuş..

Zamanla çantalarını bir çok kişi görmüş. Arkadaşlarının arkadaşları derken işler büyümüş. Fransa’da okuyan bir arkadaşına yaptığı çantaları, takıları ve bluzları hediye ettiği için, bunları arkadaşının üzerinde görüp soran Fransız'lar olsun, yarışmadan sonra tanıyan bilen ve telefonunu bulanların yanında Almanya’da ki kişilerden de siparişler almaya başlamış.. Yaptığı işin verdiği mutluluk gün geçtikçe artıyormuş..

Yarışma demişken, Sevgili Seda Şer, Acun Ilıcalı’nın sunduğu yarışma programı “Var mısın Yok musun?” a katılmış ve o günler için çok güzeldi diyor, başka bir şey demiyor.. Show Tv nin 17. yaş günü gecesinde, özel programda yarışmış ve 51 bin YTL. para ödülü kazanmış.. Yarışma esnasında Acun Ilıcalı’nın eşine ve kızına hediye ettiği çantalar da çok beğenilmiş.

Tüm bu yaşadığı maceraların meyvelerini 2 senedir toplamaya başlayan Sevgili Seda'nın diktiği bütün çantaların hepsinin muhakkak bir alıcısı oluyormuş.. (ben ve kızımda dahil)

Unutmadan! En son geçtiğimiz sene Galata Moda fuarında Bahar Korçan’ın seçtiği 11 genç tasarımcı arasındaymış.. Bu fuarda 20 parçadan oluşan, bayan giyim koleksiyonu hazırlar ve bu koleksiyonun yanında çantaları da yer alır.. Tasarımlarının hepsi satılır. (maşallah)

Fuarı gezmeye gelen bir çok ünlü isimlerin arasında Derya Baykal’da vardır. Derya Baykal çantalarını çok beğenir ve Sevgili Seda'yı programına davet eder... Bu programda uygulamalı olarak çantalarını tanıtır ve beğeni dolu bir sürü mailler alır..

Artık Seda Şer'in bir markası vardır… “Zedda's handcrafts” özel tasarım çantalarına sahip olmak isteyen ciddi bir kesim oluşmuştur.. Seda'da bunları gerçekleştirmenin heyecanı içindedir..

Seda Şer; yarışmadan kazandığı parayı alır almaz (inşallah) kendisine bir atölye kuracağını ve markasını daha iyiye taşıyacağını ve daha bir sürü güzel tasarımlar yapmaya devam edeceğini söylüyor. Ve son olarak da ''sadece çanta ile kalmayacak, elimden gelen her şeyi moda dünyasıyla ve sizlerle paylaşmaya hazırım'' diyor..

Sevgili Seda Şer,
Sizi tebrik ediyor, Moda Dünyasına doğru çıktığınız bu yolda size sonsuz başarılar diliyoruz.

''Melekler yüreğinizden öpsünler''

Seda Şer
iletişim bilgileri: Zedda's handcrafts
www.sedaser.org
Gsm: 0539 206 00 52

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..