Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Çarşaflı kadınların rozet taktırması

Prof Yaşar Nuri Öztürk 'e göre....

TÜRBANLI VE ÇARŞAFLI KADINLARIN GİDİP BAYKAL'A ROZET TAKTIRMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR...!

Öyle anlaşılıyor ki beğensek de beğenmesek de , Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı(CHP) Deniz Baykal' ın başörtülü ve türbanlı kadınlara parti rozeti takmasıyla atılan adımı daha başka adımlar da takip edecektir..

Gazetelere yansıdığı kadarıyla Erzurum, Elazığ, Ağrı ve Kars illerindeki parti merkezlerinde de çarşaflı kadınlar için partiye katılım törenleri düzenlenecek. Bu kadar da değil; kimi partililer de genel merkeze mescit isteme yarışına girdiler. Genel merkez de “olabilir” diyerek bu isteğe sıcak bakıyormuş!

Baykal'ın bu beklenilmeyen (belki tahmin edilemeyen) açılımının, başörtülü kadınların CHP' ye ilgisini arttırdığı da verilen haberler arasında.

Bir diğer haber de CHP Genel Sekreter Yardımcısı (Eski Diyarbakır Milletvekili) Mesut Değer'in Doğu ve Güneydoğu'da partisine oy verenlerin büyük bölümünün başörtüsü taktığına işaret etmesiyle ilgilidir. CHP 'nin kapısının herkese açık olduğunu ve genel merkezde mescit olmamasını bir eksiklik olarak değerlendiren Mesut Değer'in odasında bir seccade bulunduğunu ve hem kendisinin hem de gelen ziyaretçilerinin namazını bu seccade üzerinde kıldığını da öğreniyoruz!

Mesut Değer bu noktadan hareketle , Kurultay'dan sonra mescit konusunun gündeme geleceğini ve muhtemelen düzeltileceğini belirttiğini de öğreniyoruz!

Yorumlara göre CHP 'nin başörtüsü açılımı, toplumun her kesiminden ilgi gördü. Bazı milletvekillerinin itirazlarına rağmen yerel teşkilatların neredeyse tamamı bu gelişmeye destek verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen hiçbir örgütten olumsuz tepki almadıklarını açıkladı.

Belirtilenlere göre bu tablo özellikle Doğulu seçmen üzerinde çok olumlu bir etki yaptı. CHP Genel Sekreter Yardımcısı, CHP 'nin 72 milyon insana hitap ettiğini ve annesinin türbanlı, kız kardeşlerinin başörtülü, ablasının ise çarşaflı olduğunu hatırlatarak, Doğu'da CHP 'ye oy verenlerin büyük bölümünün başının kapalı olduğunu da gündeme getirdi..

Pazar günü Star TV'de bu konu Ruhat Mengi'nin programında da tartışıldı. Konuklardan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart , atılan bu adımla CHP' nin çizgisinde hiçbir kırılmanın olmadığını özellikle vurguladı. Programın diğer konukları Prof. Yaşar Nuri Öztürk ve Nazlı Ilıcak da Baykal'a destek verdiler. Dördüncü konuk olan Rıdvan Budak'ın da konuya tepkili olmadığını gözlemledik . Budak “dünyada ve ülkemizde büyük bir ekonomik kriz yaşanırken biz hâlâ daha kılık kıyafetleri tartışıyoruz” diyerek siyasetin elini çekmesi durumunda üniversitede türban sorununun çözüleceğinin de altını çizdi.

Programda , günlerdir bu meseleyi takip ettiğini belirten Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Baykal'ın attığı bu adımın doğru mu yoksa yanlış mı olduğuna, başka açılardan da bakılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir politikacı olarak Baykal, istese 'katılsınlar ama rozet takmayalım' diyebilirdi ama rozet takmayı tercih etti. Öyle yaptı diye Baykal fobisi olan birçok insan Baykal'ı bahane ederek CHP' ye vuruyor! Bunu basın da yapıyor! Bana sorarsanız Cenabı hak Türkiye'yi güzel bir yere taşıyor. Allah kimseyi şaşırtmasın ama dindar kesim Hüseyin Üzmez'e bir tavır koydu ki bu gelişme de çok önemlidir! Öte yandan çok dikkatli sosyolojik bir fenomenin olduğunu görüyoruz. Türbanlı ve çarşaflı kadınlar gidip Baykal'a rozet taktırmışlardır ki bu da çok önemli bir gelişme olarak değerlendirilmelidir”.

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..