Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

27 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Carvalhal'den masallar ve Beşiktaş

Carvalhal'den masallar ve Beşiktaş
 

Hiç şüphesiz ligin en çok kan kaybeden takımları Beşiktaş ve Ankaragücü. Ankaragücü bu hafta itibariyle düşmeyi garantiledi. Artık ligde gazozuna maçlara çıkacaklar.

Beşiktaş'ta bu performansı ile bahsetmiş olduğum gazozuna maçlar için hayli iddialı görünüyor. Dün alınan 3-2 mağlubiyet ile buna bir adım daha yaklaşmış oldular.

Carvalhal diye biri

Sezon başında Tayfur Havutcu'nun cezaevine girmesi ile birlikte aslında takımın yardımcı antrenörü olacakken bir anda kendi mucizevi bir biçimde Beşiktaş'In başında bulan Carvalhal sevimli ve sempatik kişiliği dışında taraftardan geçerli not alamamışa benziyor.

Özellikle her yenilgi ve puan kaybından sonra suçu federasyonun maç takvimine bağlayan Carvalhal takım içindeki disiplinsizliklere ve form kaybına bir çözüm üretemedi.

Son 7 maçta alınan 5 mağlubiyetin hepsinde çeşitli mazeretler üreten Carvalhal dünkü yenilginin ardından yine topu yorgunluğa attı. 10 günde 3 maç yapan takımlarının bu tempoyu kaldıramadığından bahsetti. Gerçekte durum öyle miydi ? Hemen bir göz atalım.

Shrewsbury Town...

İddia oynayanların yakından bildiği bu mütevazi İngiltere 2. lig takımı (bizim 3. lige denk geliyor) bugüne kadar tam 39 resmi maç yapmış. Yani Beşiktaş'ın yaptığı maç sayısına eşit. Üstelik sezon sonunu da katacak olursak sezonu 53 maç yaparak bitirecekler. (Ligdeki durumları itibariyle onlarda playoff oynarlarsa bu sayı 56 maça kadar çıkabilir.) Beşiktaş Atletico Madrid'e elendiği takdirde playoff'a kalsa dahi oynayacağı maç sayısı 52 olacak. Kısacası bu amatör küme takımı bir sezonda Beşiktaş'tan çok maç yapıyor. Bu örnekleri arttırmak mümkün.

Ya Avrupa Ligi'ndeki Diğer Takımlar

Carvalhal'in bu haftaki yenilgi için söylemiş olduğu "10 günde 3 maç" takviminin gazabına sadece Beşiktaş uğramadı. Manu, Porto, Braga, Atletico Madrid, Anderlecht, Lazio, Schalke ve diğer 25 takımda aynı takvimi paylaştı. Üstelik bu takımlardan Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde rakibi olan Atletico Madrid, Barcelona ile oynarken, Schalke'de Bayern Münih deplasmanına gitti.

Burada yoğun maç takviminden yakınmanın ya da her puan kaybından sonra mazeret olarak ortaya sürmenin anlamsızlığını belirtmek istedim. Sezon başından beri yakınan bir antrenörün ara transfer döneminde transfer istememesi de ayrı bir tartışma konusu. Kaldı ki yine aynı antrenörün yorgunluktan bahsederken dünkü maçta her ne hikmetse!! üçüncü değişikliği yapmayı düşünmemesi (ya da unutması) yine tartışılması gereken bir durumdur.

Sadece sakatlıklar değil; Kırmızı Kartlar, cezalar ve anlamsız transferler

Bununla beraber kadrodaki oyuncuların disiplinsizliği bir çok maçta Beşiktaş'ı hem maç içinde hem de diğer maçlar öncesinde eksik bıraktı. Ayrıca kadro derinliğinin olmaması da yukarda bahsettiğim yorgunluk bahanesinin temelinde yatan sebeptir. 3.1 milyon euro'ya bonservisinin yarısı alınan Alves, kurtarıcı olarak kiralanan Edu, binbir uğraşla alınan Mehmet Akyüz kulübeden çıkamadılar. Neden çıkamadıklarını ya da çıkartılmadıklarını bir tek Carvalhal biliyor.

Bunlara ek olarak geçen yazılarımda defalarca bahsettiğim Beşiktaş kadrosunun kalitesizliği de artık görmek istemeyenlerin bile gözüne girer oldu. Orta saha pas yapamama, orta sahada yerleşim problemleri, ileri uca top geçerememe, kanatlardan etkili ataklar gelişmemesi gibi sorunlar yüzünden Beşiktaş'ın gol atabileceği en büyük silah duran toplar oluyor.

Kadrodaki isimleri tek tek yazmasakda Beşiktaş forumlarında bazı oyunculara inanılmaz eleştirilerde söz konusu. Beşiktaş taraftarı 8 yıldır süre gelen başarısızlığın faturasını çıkarmak için kendisine kurban aramaktadır. Bu sebepten de yönetim ve antrenörün ardından futbolculara da ağır eleştiriler gelmekte.

Yeni başkanın zor görevi

Sonuç olarak Beşiktaş şu an itibariyle zaten yönetimi olmadığı için problemlerin en büyüğünü yaşamaktadır. 25 Mart'taki kongrede başkan olacak ismin kulübü yeniden yapılandırması şart. Hem maddi hem de idari açıdan bu yapılanma eminim ki bir çok taraftarın hoşuna gitmeyecektir. Özellikle maddi açıdan yapılan reformlar kulübün geleceğini kurtarırken kısa vadede başarı bekleyen taraftarları üzebilir.

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara