- Kategori
- Yöresel Yemekler
Çavbelek

Kayınvalidemden öğrendiğim Bingöl yöresinin bir yemeğini paylaşıyorum sizlerle...
ÇAVBELEK
Malzemeler:
*1 bardak kalın bulgur
*2, 5 bardak su
*1 bardak yoğurt
* 3-4 yemek kaşığı tereyağı
*kekik, tuz
*3-4 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Tencereye suyu koyun kaynayınca bulgur ve 1 çay kaşığı tuz atın.aradabir karıştırın.ve bulgurun suyu çekmesini sağlayın.Bir kaseye yoğurt, su ve ezilmiş sarımsakları koyun ayran yapın.Tavada tereyağını eritin ve kekik koyun biraz kavurun.Tabağa suyunu çeken bulguru, koyup ortasını çukurlaştırın.içine sarımsaklı ayran koyun.Üzerine kekikli tereyağınıda dökün.Sunuma hazır.Afiyet olsun...