Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '11

 
Kategori
Eğitim
 

Çayel'inden "MEKTUP" var...

Çayel'inden "MEKTUP" var...
 

Kitap


Kitapsız Kütüphane - Kütüphanesiz Okul Kalmasın diyerek yola çıktık... 

Herkese Merhaba Kitap, giysi, kırtasiye malzemelerini köy okullarına ulaştırmak amacıyla birçok kişi veya kişilere ulaşmak niyetindeyim. Duygusal bağ kurduğumuz kıyafetlerimizden, çocuklarımızın oyuncaklarından, ve kullanmadığımız ve paylaşmak istemediğimiz ama evimizin bir köşesinde öyle yer işgal eden eşyalarımızdan vazgeçmek bu kadar zor mu? Üstelik o küçük eşyanız gözü yaşlı ve kimsesiz ve esirgeme kurumunda o evet elinizde o basit lego ile bile mutlu olacak iken...  

Birçok kuruluş veya kuruluşlarımız her yıl, her ay kampanya yaparak bu çocuk ve çocuklarımıza destek olmakta... Fakat benim naçizane fikrim her insanoğlunun elini bir taşın altına koymasından yana...  

"İnsan insana ulaşır. Ellerimiz, kollarımız neye yarar yardım için birbirine ulaşmadıkça.” - Kayıp SÖZ / Oya BAYDAR

Hedef : İlk olarak memleketim Karadeniz bölgesinden başlayarak her yıl Türkiye'de 81 il ve 923 ilçede yer alan köy okullarına ulaşmak.  

  • Her bölgede yer alan köy okullarına kütüphane kurulacaktır,
  • Bunun yanısıra Kitap, giysi, kırtasiye ve her türlü malzemenin ulaştırılması sağlanacaktır,
  • Teslimatlar gerçekleştikçe fotoğraf ve belgeler ile EVENT sayfamızda yer alacaktır,
  • İlgili okulların iletişim bilgileri ayrıca aşağıda yer almaktadır.

***Malzemeler İstanbul'dan araç ile bizzat tarafımızdan teslim ediliyor olacak***
Önemli Not : Yardımlarınızı kargo ile ALTUNİZADE adresine teslim edebilir veya ortak bir noktadan yardımsever arkadaşlarımız aracılığı ile aldırabiliriz.
İletişim Adres : Mahir İz Caddesi, Detay Plaza, B Blok N.19 Kat.2 Altunizade - Üsküdar - İSTANBUL  

Web : www.sukitabevi.com 

Email : sukitabevi@gmail.com
hakanmemis77@hotmail.com
hcomoglu@gmail.com 

Facebook Event Sayfamız ; http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=100214066723694 

Facebook Grup Sayfamız ; http://www.facebook.com/home.php#!/home.php?sk=group_118235884914380
 

 

***BİR ÇOCUK GELİŞİR, TÜRKİYE DEĞİŞİR - HAYDİ SENDE BİR KİTAP UZAT*** 


Çayeli'nden Mektubup var... 


Ülkemizin en güzel şehirlerinden Karadeniz'in incisi Rize bölgesinin, Çayeli ilçesinin , İlk ve Ortaöğretim okullarında okuyan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz mevcuttur. Bu öğrencilerimizin yiyecek ihtiyacları, okula gidiş geliş yol masrafları, giyecekleri ve eğitimle ilgi her türlü metaryelleri hayırsever vatandaşlar tarafından karınca kararınca karşılanmakta olup ancak bu yeterli değildir. Öğrencilerimizin şu soğuk kış aylarında giyecek, mont, kaban, bot ve ayakkabılara ihtiyacı bulunmaktadır. Bu öğrencilerin yaş ortalaması 7 ile 18 arasında değişmektedir.

Ayrıca bu bölgedeki okulların her birindin kütüphanelerinin bir çoğunda okuma kitabı bulnmamakta olup varsada çok eski kitaplar bulunmaktadır.Çayeli genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir kitap okuma projesi başlatmıştır. Bu projede en çok kitap okuyan öğrencilere ödüller veriliyor. Öyleki okuma isteği olan fakat okumak için kitap bulamayan öğrencilerde bulunmaktadır. Bu konuda, bilim, teknoloji gelişme, bilgisayar, tarih, sinema, tiyatro, kültür, edebiyet kişisel gelişme vb. türü çağdaş Türk ve Dünya Tarihine uygun kitaplara ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca İlköğretim okullarında 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerin yaprak testlere, Ortaöğretim okullarının 9.10.11. ve 12 sınıflarında okuyan öğrencilerin yaprak testlere ve LGS'ye hazırlık için fizik, kimya, biyoloji, matematik, edebiyat türü yardımcı kitaplarına ihtiyaçları vardır.
(Not : Yaprak tesler ve yardımcı kitaplarda genellikle Coşkun ve Zambak yayınları tarcih edilmektedir)

İlçemiz YİBO'larda okuyup maddi durumu aile yapısı bozuk olan öğrencilerimiz mevcuttur. Bunlar genellikle devletimizin imkanları ile okutlmaya çalışılıyor. Yeterli olmuyor. Bu öğrenciler genellikle yuvalardan gelen, yada ana-babası ayrı yaşayan veya anne-babası vefat etmiş olan çocuklardır. Bu öğrencilerimizin her türlü giysiye ihtiyaçları vardır. Devletimiz ne kadar yardım etsede yeterli olmuyor. İki YİBO okulumuz mevcut olup 450 civarında öğrencimiz bulunmaktadır.


******************************************************
OKULLARDA TTNET VİTAMIN YARDIMI YAPILACAK ÖĞRENCİ TESPİT LİSTESİÖğrenci Sayısı ;

4. Sınıf - 325
5. Sınıf - 338
6. Sınıf - 363
7. Sınıf - 380
8. Sınıf - 334
9. Sınıf - 221
10.Sınıf- 232

Bu konuda herkesin desteğini bekler teşekkür ederiz.


******************************************************
Hedef 81 İL, 923 İLÇE

Adana - Adıyaman - Afyonkarahisar - Ağrı - Amasya - Ankara - Antalya - Artvin - Aydın - Balıkesir - Bilecik - Bingöl - 1Bitlis - Bolu - Burdur - 1Bursa - Çanakkale - Çankırı - Çorum - Denizli - Diyarbakır - Edirne - Elazığ - Erzincan - Erzurum - Eskişehir - Gaziantep - Giresun - Gümüşhane - Hakkari - Hatay - Isparta - Mersin - İstanbul - İzmir - Kars - Kastamonu -Kayseri - Kırklareli - Kırşehir - Kocaeli - Konya - Kütahya - Malatya - Manisa - Kahramanmaraş - Mardin-Muğla - Muş - Nevşehir - Niğde - Ordu - Rize - Sakarya - Samsun - Siirt -Sinop - Sivas - Tekirdağ - Tokat - Trabzon - Tunceli - Şanlıurfa - Uşak - Van - Yozgat - Zonguldak - Aksaray - Bayburt - Karaman 71 Kırıkkale - Batman - Şırnak - Bartın - Ardahan - Iğdır - Yalova - Karabük - Kilis - Osmaniye - DüzceSee more 

 

Sevgi ve Saygılarımızla,  

Hülya Çomoğlu MEMİS  

 
Toplam blog
: 2
: 1039
Kayıt tarihi
: 19.10.10
 
 

1978 Çayeli doğumluyum. Özel bir teknoloji firmasında Proje Yöneticisi olarak çalışmaktadyım. 2007 y..