Çeklerle berabere kalırsak... / Futbol / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Çeklerle berabere kalırsak...

Çeklerle berabere kalırsak...
 

Maç sonrası hemen internetten haber sitelerine baktım. Medyamızın göz yaşartıcı bir desteği var. Berabere kalırsak ne olacakmış? Acaba uzatmaya mı gidermiş maç...yoksa geçmiş puanlar mı hesaplanırmış?

Kusura bakmayın ama memleketten uzakta maçı seyredince daha bir heyecan ve duygusallıkla seyrediyorsunuz...Sonuca cok ama cok sevindim.

Açıkçası ben pazar günü Çekleri yeneceğimize inanıyorum. Portekiz maçında sahaya çıkarılan 11’i kimse anlamamıştı. Ve hakikaten de anlaşılacak gibi de değildi. Bunlar geride kaldı.

Medyada ki berabere kalırsak ne olur yazılarını okuyunca ise olmaz dedim...böyle olmaz. Takımına inanmak lazım...insanlarına inanmak lazım. Ben berabere kalırsak ne olur diye düşünmek istemiyorum. Bu umut verici ve destekleyici bir tavır değil. Onun yerine, "çeyrek finalde büyük ihtimal Almanya ile karşılacağız" diye düşünmek istiyorum.

Biz daha baştan şüphelerle yaşarsak, oynayanların içini zayıflatmış olacağız. Dünya üçüncüsü olduğumuzda bile “rakiplerimiz zayıftı o yüzden” diyerek yine sevincimizi kursağımızda bırakıyorlardı. İnsan ilişkilerinde de bu böyledir. Teşvik edici olmak lazım. Destek vermek lazım. Yoksa ittirip kaktırmak ile başarı beklemek hayalcilik olur.

Nuri Bilge Ceylan’ın dediği sözü biraz modifiye edelim...Yalnız ve güzel ülkemin milli takımını başta kendimiz yalnız bırakmayalım. Kaçmayalım kendimizden.


resim: uefa2008 resmi sitesi...resim ustu yazilar: biraz

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..