Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Cemaatin hakiminin son çırpınışları da tahliyeleri önleyemedi.

Cemaatin hakiminin son çırpınışları da tahliyeleri önleyemedi.
 

www.odatv.com


15 Ağustos 2013 tarihinde "Ülkemizin geldiği son nokta - Bilinenler ve bilinmeyenler" başlıklı bir blog yazmıştım. Linkini aşağıya veriyorum.

http://blog.milliyet.com.tr/ulkemizin-geldigi-son-nokta---bilinenler-ve-bilinmeyenler/Blog/?BlogNo=425766 

 

O yazımda özet olarak 13. Ağır Ceza mahkemesi başkanı olan Köksal Şengün'ün 33 Ergenekon sanığının 24 ü için devamlı tahliye istemesi, ancak diğer iki hakimin ret kararı nedeniyle 2 ye bir şekilde tahliyelerin gerçekleşmediğinden söz etmiştim. Bunun üzerine Köksal Şengün Bolu'ya düz hakim olarak atanmış. Şengün de, Bolu'ya gitmeden emekliliğini istemişti.

Köksal Şengün'ün yerine de cemaatçi Savcı Zekeriya Öz'ün arasından su sızmadığı Hasan Hüseyin Özese en kıdemli hakim olarak 13. Ağır ceza mahkemesi başkanlığına atanmıştı. Yandaki fotoğrafta ise sol başta Zekeriya Öz, hemen yanında da mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'yi birlikte görüyorsunuz.

TBMM in Özel Yetkili mahkemeleri kaldırma kararından sonra, dün nöbetçi ağır ceza mahkemeleri başta İlker Başbuğ olmak üzere tahliyelere başlarken, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu açıkladı. Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu söyledi. Bu yüzden tahliyeleri istenen kişilerin tahliyelerini red etti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, diğer taraftan 'ÖYM'leri kapatma yetkisinin TBMM'de değil HSYK'da olduğunu belirtti. Ancak HSYK'dan bu mahkemenin kararının yanlış olduğu yönünde bir açıklama geldi. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, "İstanbul 13. Ağır Ceza Özel Yetkili Mahkemelerin kalkmasıyla birlikte artık işlem yapamaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada ise 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendilerine ‘bu yönde bir başvuruda bulunulmadığı’ bildirildi.

Yani cemaatin hakimi TBMM kararlarını aklınca sorgulamaya başladı.

Mahkemenin yetki gaspı yaptığını belirten HSYK ise ”Mahkeme kurma-kaldırma yetkisi TBMM’dedir” şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'tahliyelere ret' kararının ardından flaş gelişmeler yaşandı.

İstanbul 20 ve 21. Ağır Ceza Mahkemeleri, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş hakkında tahliye kararı verdi.

8. Ağır Ceza Mahkemesi Yalçın Küçük'ün de tahliyesine karar verdi. 

Ergenekon davasında Hasan Iğsız, Alaaddin sevim, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Şener Eruygur ve Merdan Yanardağ da tahliye edildi.

Böylelikle 17 Aralık soruşturmalarına kadar cemaat hakimlerinin arkasında olan iktidar, şimdi ise cemaat hakimlerine soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Sonuç olarak cemaatin hakiminin tahliyeleri önlemek için son gayretleri de fayda etmedi.

 

 

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..