Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Haber
 

ÇEŞME'de Turizm, Patlatılmadan Açıldı...

ÇEŞME'de Turizm, Patlatılmadan Açıldı...
 

Çeşme Dalyanköy. Şehrin hemen içindedir. Burada tanınmış, bey yıldızlı otel kalitesinde butik oteller vardır. Bunlardan birisi de Sisus'tur.


 


Çeşme ve Alaçatı'da bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerinin Genel Müdür ve yöneticileri Alaçatı Solto Otelde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelerek, bu yılki Çeşme turizminin turizm potansiyeli masaya yatırıldı ve  alınan tedbirler ve Çeşme’deki turizmin geleceğini konuşuldu.

Çeşmedeki  otel genel müdür ve yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda turizmciler, birlikte yemek yiyerek,  yeni gelen turizmcilerle de tanıştıkları toplantıda, “sık sık bir ataya gelelim” temennisinde bulundular.

Kendisiyle konuştuğumuz Sisus Otel Genel Müdürü Ebru Akyürekli  “Bu yıl turizmi patlatmadık. Durumları görüştük. Durumun normal gitmesi bekleniyor. Avrupa krizde. Bu aşılacaktır elbet.  Gurme ve gurmelik, Çeşme  termal su  ve hava ulaşımı meselesi, en çok konuşulan konular arasındaydı. Hava Alanından Çeşme’ye ulaşım konusu da ciddi olarak ele alındığı  toplantımız, gayet yağıcı ve olumlu geçti.

Kendisini sık sık Skal İzmir üyeliğinden tanıdığımız ve gülümsemesi ile yerli ve yabancılarca kısa zamanda kendisini kabul ettiren ve sağladığı sıcak atmosferle  başarı kazanmakla ünlü  Genel Müdür Akyürekli  “ Bu yılki turizm, Çeşme’nin turizm yılı olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel'inde katıldığı toplantı, Solto Otel Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler Buğdaycı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. 2012 sezonu değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Çeşme'de yeni göreve başlayan Çeşme Sheraton Otel Genel Müdürü Serdar Baş meslektaşlarına Çeşme'de olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Sıcak bir atmosferde geçen toplantıda yeni yöneticiler ile eski yöneticiler tanışıp kaynaşma imkanı buldu.

Türkiye'nin bu yıl Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin etkisini hissedeceğini söyleyen ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, sezonun başlangıcı itibarıyla rezervasyonlarda bir miktar düşüş olduğunu ancak bunun çok büyük rakamlara ulaşacağını düşünmediğini belirtti. Öncel, "Benim tahminlerime göre 2012 yılını yine 2011 yılındakine yakın bir rakamla kapatırız. Düşüş olsa dahi bunun yüzde 5'i geçeceğini zannetmiyorum." dedi.


TURİSTLER, ARAYIŞA GİRDİ; Ege'nin geleceği ile ilgili değerlendirmede de bulunan Öncel, "Türkiye'de Akdeniz kıyıları alabileceği maksimum turist sayısına ulaştı ve Türkiye'yi ziyaret eden turistler farklı bir destinasyon arayışına girdiler. Bu yüzden de Ege'nin şansı çok büyük. Eğer yatırımlar hız kazandığı takdirde Antalya gibi olmasa da, Ege'nin çok büyük bir ivme yakalayacağına inanıyorum." İfadelerini kullandı.

2012 yaz sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Çeşme'li Turizmciler sezonun başarılı geçeceğine inandıklarını belirttiler. Ve böylesi toplantıların sık sık olmasını da temenni ettiler

Böylelikle de turizmi, her yoıl olduğu gibi, patlatmadan, çatlatmadan "Çeşme'de" de açtılar


 Çeşme Dalyanköydeki Butik Otel Sisus'un Genel Müdürü Ebru Akyürekli. Kendisi İzmirde, çok faal ve tanınmış  Bir SCAL üyesi aynı zamanda. Gülüşünün sıcaklığı ile namlı. Sempatik, içten  ( Altta)

 

 

 Bu yıl, yine de Rus turistler bekleniyor Çeşme'ye (Üstte)

 

 

 Facebook  Facebook  Facebook   MotorM

 

 

 ÇEŞME'nin "Turizm" kurmayları yemek öncesi bir arada. Bu yılki turizm sezonunun ıçıldığını ilan ettiler. Yemek çok samimi geçti ve  sık sık toplanma kararı aldılar.

 

 

                                                      Körfez turları başlıyor. Yoılcular kalmasın

 

 (Üstte) Çeşme  Otellerinin  yöneticileri, aralarında bir yemek vererek, bu yılki turizm hedeflerini ortaya koydular. Turizmi çatlatmadan, patlatmadan, sade bir törenle açtılar. ( Altta) Bu yıl havalarf çok sıcak gidecek. Kumsalların sıcaklığı ile kızgın kalplerin sıcaklığı yanyana gelince, ortalıklar tutuşacak.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..