Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '16

 
Kategori
Haber
 

İstanbul Mimarlar Odası’nda seçim yapıldı

İstanbul Mimarlar Odası’nda seçim yapıldı
 

Geçtiğimiz Pazar günü (14 Şubat) mimarlar odası olağan genel kurulunu yaptı.  Odayı iki yıl yönetecek yönetim kurulu ve alt kuruluşları seçildi. Seçime liste halinde iki grup katıldı. Seçimi Demokrat Toplumcu Mimarlar grubu kazandı. Katılım ne yazık ki düşük oldu. Ancak seçim öncesi İTÜ Taşkışla binasında yapılan grupların konuşma tartışmaları bütün Türkiye’ye örnek olacak şekilde geçti. İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesinde yapılan toplantıda Türkiye’nin genel durumu, mimarların sorunları, belediyelerin ve hükümetin doğru ve yanlış uygulamaları konuşuldu. Bilindiği gibi İstanbul’da birçok konuda Mimarlar Odası yanlış uygulamalara karşı çıkmakta ve hükümetle davalı duruma düşmektedir. Bunların büyük bir kısmı kazanılsa da uygulamada yönetimler mahkeme kararlarını dikkate almamaktadır.

Mimarlar Odasının eski dönem yöneticileri yüksek hapis cezası talepleri ile yargılanmaktadırlar. Bunların genel kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir.

İstanbul’da davası süren ve sorunlu olan başlıca yerler aşağıdadır.

Haydarpaşa Tren garı. Burada uzun bir süredir Mimarlar her Pazar Gara gitmekte ve Haydarpaşa Dayanışması adı altında oturma eylemi yapmaktadırlar.

Atatürk Kültür Merkezi. Yapı yıllardır kapalıdır. Onarım ve düzenleme adı altında kapatılan kültür merkezine gelecekte ne olacağı bilinmiyor. Şimdiki haliyle çürümeye terk edilmiş durumda ve İstanbul halkı kültür eylemlerinden uzak tutulmaya çalışılıyor. Merkezin sahnesi çok geniş ve kullanışlı bir sahne idi (Orada en son ‘Üç Kuruşluk Opera’yı izlemiştim). Burada eskiden yalnız kültür değil, aynı zamanda uluslararası toplantılar yapılırdı.

Karaköy Limanı. Liman uzun süredir gemilere kapalıdır. Burada yeni bir düzenleme yapılacağı söyleniyor. Burada yapıların tarihi değeri nedeniyle açılan davalar kazanılmış olsa da, Danıştay yürütmeyi durdurma kararı almış olsa da durumda herhangi bir değişiklik yapılmıyor.

Kentsel dönüşüm. Mimarlar Odası kötü durumdaki yapıların yıkılıp yenilenmesine karşı değildir, ancak uygulamada yıkılması gereken yapılar değil, rant getiren bölgelerdeki yapılar yıkılıp yapılmakta, gelecekte olabilecek bir depreme hazırlık söylemi lafta kalmaktadır.

Mimarlar Odası, Türkiye'de Cumhuriyetin kalesidir. Yukarıdaki konular gibi birçok konu ile uğraşıyor, üyelerinin ve kamuoyunun desteğini bekliyor. 

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..