- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cevizli, tarçınlı, kakaolu kek

Cevizli, tarçınlı, kakaolu kek
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağını tercih ediyorum)
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı limon suyu
1 avuç ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Sırasıyla yumurta, şeker,süt, yağ, vanilya, un,kabartma tozu limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyup iyice karıştıralım.
Sıvı hamurdan 1 veya 1,5 su bardağı kadar çukur bir kaba koyup içinde 2 çorba kaşığı kakaoyu eritelim.
Kek kalıbının dibini önce sıvı yağ sonra unla iyice kaplayalım, daha sonra tarçın ve cevizleri koyalım.
Beyaz hamurun yarısını kek kalıbına koyalım üstüne kakaolu karışımı dökelim, onun da üzerine kalan sıvı hamuru koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 veya 200 derecelik fırına tepsiyi koyalım. Hamur iyice kabarınca ısıyı 170 veya 175 dereceye düşürelim ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Kekin kalıptan kolay çıkması için altını bol suyla ıslatılmış bir bezin üstüne koyun ve iyice soğumadan ters çevirin.
Afiyet olsun. Sevgiyle kalın.
Sibel Koçarslan