Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

14 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Cevizli, tarçınlı, kakaolu kek

Cevizli, tarçınlı, kakaolu kek
 

Cevizli, tarçınlı, kakaolu kek


Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı soğuk süt

1 su bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağını tercih ediyorum)

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

3 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat

2 çorba kaşığı limon suyu

1 avuç ceviz

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi


Yapılışı:

Sırasıyla yumurta, şeker,süt, yağ, vanilya, un,kabartma tozu limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyup iyice karıştıralım.

Sıvı hamurdan 1 veya 1,5 su bardağı kadar çukur bir kaba koyup içinde 2 çorba kaşığı kakaoyu eritelim.

Kek kalıbının dibini önce sıvı yağ sonra unla iyice kaplayalım, daha sonra tarçın ve cevizleri koyalım.

Beyaz hamurun yarısını kek kalıbına koyalım üstüne kakaolu karışımı dökelim, onun da üzerine kalan sıvı hamuru koyalım.

Önceden ısıtılmış 180 veya 200 derecelik fırına tepsiyi koyalım. Hamur iyice kabarınca ısıyı 170 veya 175 dereceye düşürelim ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Kekin kalıptan kolay çıkması için altını bol suyla ıslatılmış bir bezin üstüne koyun ve iyice soğumadan ters çevirin.


Afiyet olsun. Sevgiyle kalın.

Sibel Koçarslan
 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara