- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kaşarlı patlıcan köftesi
PATLICAN KÖFTE
1 kg patlıcan yıkanır, kurulanarak fırında közlenir. Közlenen patlıcanların kabukları soyularak limonlu suda bekletilir. Tavaya 2 kaşık tereyağı konulur 1 fincan unla kavrulur üstüne 5 fincan sıcak süt ilave edilir. Dövercesine karıştıra, karıştıra pişirilir. Bu karışıma 1 bardak rende kaşar, ayıklanıp doğranmış yarım demet maydanoz, arzuya göre tuz, karabiber, kimyon konularak iyice karıştırılır ve su içindeki patlıcanlar süzülür sıkılır küçük, küçük doğranarak karışıma ilave edilir, hepsi birlikte kaşıkla döve, döve karıştırılır ve buzdolabında soğutulur. Soğuyunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak istenilen şekil verilir. Bu parçalar önce galeta ununa veya una bulanır, sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın sıvı yağda kızartılır. Kızaran köfteler, kâğıt peçeteyle sarılarak yağı alınır ve servis tabağına sıralanır. Üstüne isteye göre;
Ya sarımsaklı yoğurt veya rendelenip yağda pişirilmiş domates sosu dökülür.
Afiyet olsun.
NHİDE ÇELEBİ