- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cevizli bulgur sarması

CEVİZLİ BULGUR SARMASI
Bu yemek Ankara yöresine hastır.
Malzemeler: 250-300 gr asma yaprağı, 1,5 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ceviziçi, 2 kuru soğan, 2 kaşık domates salçası, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı beyaz peynir, tuz,karabiber,kimyon,nane
1.5 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı sıcak suda bekletilir ağzı kapatılır. Bir tavada piyazlık doğranmış soğanlar 2 kaşık domates salçası ve 2 kaşık sıvı yağ ile biraz kavrulur, bulgurların içine boşaltılır, 1er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber, nane, yarım bardak sıvı yağ,1 bardak ceviziçi (iri dövülmüş) konur, iyice karıştırılır ve asma yaprağına parmak şeklinde sarılır. Tencerenin altına yapraklar serilir, üzerine dolmalar sıralanır. Bir kapta 2 kaşık zeytinyağının içine yarım limon sıkılarak dolmaların üzerine gezdirilir, 2 su bardağı kaynar suyla kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ