- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fasulye pastası

FASULYE PASTASI
Bu pastayı arkadaşlarıma ikram ettim, hiç birisi fasulyeden yapılmış pasta olduğunu anlayamadı. Kestane pastası sandılar. Gerçekten de yenildiğinde kestane tadı veriyor güzel değişik bir pasta, özellikle çocuklar çok seviyorlar.
Malzemesi: Bir buçuk çorba kasesi fasulye ,1 kase ceviz veya fındık içi, 1 kase toz şeker, 2 yumurta, 1paket vanilya.
Yapılışı: Fasulyeler akşamdan sıcak suda bekletilir, sabah düdüklüde haşlanır blendırdan geçirilir. İçine ezilmiş ceviz, ya da ezilmiş fındık, 2 yumurta kırılır, 1 Kase şeker eklenir, 1 paket vanilya konularak yoğrulur. Borcam yağlanır ve karışım içine yayılır.250 derecelik fırında pişirilerek çıkartılır.
Üzerine : 1.5 subardağı süt bir kaba konur, 1 paket kakaolu puding ilave edilerek pişirilir, yapılan puding fasulye pastasının üstüne yayılır, hindistan cevizi serpilir, kivi, şeftali gibi meyvelerle süslenir ve servise sunulur. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ