Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3786
 

CEVİZLİ TEL KADAYIFI

CEVİZLİ TEL KADAYIFI
 

MALZEMELER:

500 gr tel kadayıfı ( 40 x 30 cm tepsi için)

200 gr margarin

1 fincan zeytinyağı

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞURUP:

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Yarım kilo tel kadayıf geniş bir tepsiye konur. Eritilmiş iki yüz gram margarinin (tereyağı kullanılması tavsiye edilir) içine bir fincan zeytinyağı konur ve bu karışım tel kadayıfların üstüne gezdirilerek dökülür. Yağlanmış olan tel kadayıfların her tarafının iyice yağlanması için kadayıfları elimizle çekiştirerek tel tel ayrılmasını sağlanır. Kadayıf iki eşit parçaya ayrılır yağlanmış tepsiye kadayıfın bir parçası bastırılarak tepsiye yayılır, üstüne dövülmüş ceviz konur kadayıfın diğer parçası da aynı şekilde bastırılarak cevizlerin üstüne yayılır. Fırının sıcaklığı 175 dereceye ayarlanır ve 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta şurubu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve su ilave edilir. Şurup kıvama gelmeye başlayınca limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Fırından çıkmış olan ılık kadayıfın üstüne şurup bir kepçe yardımıyla dökülür. Şurubu iyice çekince dilimler halinde kesilerek servis yapılır. Yazın dondurma kışın afyon kaymağıyla yendiği zaman tadı bir başka oluyor. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

başta 500 gr tel kadayif demişsiniz. Tarif verirken 1 kg. Şerbet ve yağ ölçüsüne bakarsak 1 kg olmalı kadayif. Yanılmıyorum di mi ? Dün akşam yaptım ben de.,oradan takılı kaldım...sevgiler...

hayat güzeldir 
 05.02.2009 21:16
Cevap :
İlginize teşekkür ederim, ölçülerde yanlışlık var. Bir kilo kadayıf almıştım tepsiye çok gelince yarısını kullandim. Ölçüler 500 gr kadayıf için.Sevgiler...  09.02.2009 23:53
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 56
Toplam yorum
: 71
Toplam mesaj
: 44
Ort. okunma sayısı
: 2800
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster