Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

CEVİZLİ TEL KADAYIFI

CEVİZLİ TEL KADAYIFI
 

MALZEMELER:

500 gr tel kadayıfı ( 40 x 30 cm tepsi için)

200 gr margarin

1 fincan zeytinyağı

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞURUP:

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Yarım kilo tel kadayıf geniş bir tepsiye konur. Eritilmiş iki yüz gram margarinin (tereyağı kullanılması tavsiye edilir) içine bir fincan zeytinyağı konur ve bu karışım tel kadayıfların üstüne gezdirilerek dökülür. Yağlanmış olan tel kadayıfların her tarafının iyice yağlanması için kadayıfları elimizle çekiştirerek tel tel ayrılmasını sağlanır. Kadayıf iki eşit parçaya ayrılır yağlanmış tepsiye kadayıfın bir parçası bastırılarak tepsiye yayılır, üstüne dövülmüş ceviz konur kadayıfın diğer parçası da aynı şekilde bastırılarak cevizlerin üstüne yayılır. Fırının sıcaklığı 175 dereceye ayarlanır ve 45 dakika pişirilir. Diğer tarafta şurubu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve su ilave edilir. Şurup kıvama gelmeye başlayınca limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Fırından çıkmış olan ılık kadayıfın üstüne şurup bir kepçe yardımıyla dökülür. Şurubu iyice çekince dilimler halinde kesilerek servis yapılır. Yazın dondurma kışın afyon kaymağıyla yendiği zaman tadı bir başka oluyor. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..