- Kategori
- Yemek - Mutfak
Havuç salatası, ama şehriyeli

Hani, "her şey zamanında " derler ya; ben de sebze ve meyvelerin kendi zamanlarında tüketilmesinden yanayım. Kış mevsimindeyiz şimdi. Hem havucun bol olduğu, hem de içindeki vitaminler açısından havuca en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Bol bol havuç, turuncu turuncu ... Rengi bile ısıtıyor insanın içini. Bu kadar anlattıktan sonra , tahmin ettiğiniz gibi havuçlu bir tarif vereceğim şimdi. Kolay ve lezzetli bir tarif. Daha doğrusu, benim için lezzetli.
Malzemelerimiz :
Havuç
Sıvıyağ veya isteğe bağlı tereyağ
Arpa şehriye fakat bu şehriyeler biraz farklı; hani çivi gibi ince ve uzun olanından
Yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz
Havuçlar rendelenip, sıvı yağda sotelenir. Arpa şehriyeler suda haşlanıp, süzdürülür. Sarımsaklar ezilerek, yoğurda karıştırılır. Mayonez ilave edilir. Sotelenen havuç, şehriye, mayonezli yoğurt ve tuz karıştırılır. Bekletmeden tüketilir. Bekletildiği takdirde havuçlar su vereceğinden tadı ve görüntüsü değişebilir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.