Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Havuç salatası, ama şehriyeli

Havuç salatası, ama şehriyeli
 

Hani, "her şey zamanında " derler ya; ben de sebze ve meyvelerin kendi zamanlarında tüketilmesinden yanayım. Kış mevsimindeyiz şimdi. Hem havucun bol olduğu, hem de içindeki vitaminler açısından havuca en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Bol bol havuç, turuncu turuncu ... Rengi bile ısıtıyor insanın içini. Bu kadar anlattıktan sonra , tahmin ettiğiniz gibi havuçlu bir tarif vereceğim şimdi. Kolay ve lezzetli bir tarif. Daha doğrusu, benim için lezzetli.

Malzemelerimiz :

Havuç
Sıvıyağ veya isteğe bağlı tereyağ
Arpa şehriye fakat bu şehriyeler biraz farklı; hani çivi gibi ince ve uzun olanından
Yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz

Havuçlar rendelenip, sıvı yağda sotelenir. Arpa şehriyeler suda haşlanıp, süzdürülür. Sarımsaklar ezilerek, yoğurda karıştırılır. Mayonez ilave edilir. Sotelenen havuç, şehriye, mayonezli yoğurt ve tuz karıştırılır. Bekletmeden tüketilir. Bekletildiği takdirde havuçlar su vereceğinden tadı ve görüntüsü değişebilir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..