Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çevreye verilen önem!

Çevreye verilen önem!
 

Nihayet ulusal Program adı altında ve AB’ye yaranmak, sözde tahütleri yerine getirmek için faaliyete geçiliyor.

Nasıl program olursa olsun, çevre ile ilgili alınacak her türlü tedbir beni ve benim gibi düşünenleri mutlu eder.

Bu programın bir an önce uygulamaya konulması tek dileğimiz.

Programı hazırlayanların, tarihin peşine takılıp, sürüklenmemeleri ve alınacak tedbirlerin en kısa zamanda uygulamaya konulması toplumun geleceği açısından çok önemli bir konu.

Neymiş bu çevre ile ilgili alınacak tedbirler birlikte inceleyelim.

İşte Ulusal programdaki önlemlerden bazıları:

Faaliyeti nedeniyle çevreye zarar veren işletme, kirliliğin giderilmesinde mali sorumluluğu üstlenecekmiş. Ve bu uygulama her ne hikmetse 2011 yılında başlayacakmış.

Atık elektronik eşyanın kontrolü sağlanacakmış. Atık piller için toplama sistemi kurulacakmış. Gıda ve şeker boyası olarak kullanılan titanyum dioksit sınırlandırılacakmış. Her nedense bu uygulama da 2009-2011 tarihleri arasında yapılacakmış.

Tarımda gübrenin toprakta neden olduğu kirlilik tespit edilecek ve bu kirliliğin azaltılmasına çalışılacakmış. Bu uygulama da 2011 yılında yapılacakmış.

İnsanların yüzdüğü sularda (deniz, göl, akarsu gibi) düzenli kalite ölçümü yapılacak ve halk bilgilendirilecekmiş. İyide niye 2011 yılı bekleniyor. Altyapıda mı eksiklik var?

Yeraltı su kaynaklarını düzenli kimyasal analizi yapılacak ve korunmaları etkinleştirilecekmiş. Hiç olmazsa bunun uygulama tarihi yakın. Uygulama tarihi 2009

Su havzası yönetim planları hazırlanacakmış. Balık ve kabuklu su ürünlerinin yaşam alanları düzenli denetlenecekmiş. Niye 2010 tarihi?

Eko-etiket uygulamasıyla çevre dostu ürünlerin etkin tanıtımı sağlanacakmış. Bu uygulamaya hemen geçilmeli. Niye 2011 yılı

Çevre Strateji Belgesi ve Ulusal Atık Yönetim Planı açıklanacak, bütün kanalizasyon ve arıtma sistemleri AB normlarına çekilecekmiş. Harika, uygulama tarihi 2009'dan itibarenmiş.

Karbon emisyon tavanları belirlenecek, emisyon ticareti için düzenlemeler yapılacakmış. Uygulama tarihi 2011 yılı imiş.

Hava kirlilik sınırını aşan atık yağ işlemleri yasaklanacak, maden atıkları yönetimi ve hurda taşıtların geri dönüşümü çevre ile uyumlu hale getirilecekmiş. Uygulama tarihi 2009 imiş. Vakit geçirmeden hemen başlanılmalı.

AB veya başka normlar hiç önemli değil. Yaşadığımız toprakların daha yaşanır hale gelmesi için bir an önce uygulamaya geçilmesinde fayda var.

Bu insanlar bizim insanımız. Gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için en azından yukarıdaki uygulamaların bir an önce başlatılmasını temenni ediyoruz.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..