Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
Seçim
 

CHP Ankara delege seçimleri

CHP Ankara delege seçimleri
 

21 Ocak 2012 tarihi itibariyle, bütün mahalle ve köylerde delege seçimleri yapılacaktır! Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi demokratik seçimlerden yana olması, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın mahalle ve köylerde sandık konulacağını ifade etmesine rağmen; Ankara metropol ilçelere atanmış bazı yöneticilerin, sandık konulması konusunda isteksiz olmaları çelişki olmakla birlikte, seçilememe korkusundan kaynaklanan yönetim yetersizliğinin dışa vurumudur! 

Üye klasörünü ele geçirenler, eski parti büyüklerinden gördükleri ve alıştırıldıkları gibi delegeleri kendileri belirlemek istemektedirler!

Atanmış yönetimler, Kongreler Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre "seçim, önceden duyurulan gün, yer ve saatte gizli oyla yapılır" hükmüne uymak zorundadırlar! Aksi halde ilçe kongresi toplanamaz! Çankaya Harbiye Mahallesi'nin iradesini ortaya koymak için aşağıdaki bildiri kaleme alınmış, mahallede partiye kayıtlı gençlerin tümüne ve bir kısım üyelere gönderilmiştir...

Sevgili yol arkadaşlarımız

Parti tüzüğüne göre kongreler iki yılda bir yapılır! İlçe kongrelerinin toplam temsilci sayısı, ilçe sınırları içindeki muhtarlık bölgelerine, son milletvekili seçiminde alınan oylara göre dağıtılır! Siyasi Partiler Kanunu'na göre, ilçe kongre temsilci sayısı 400'ü geçemez. Temsilciler ve parti adaylarının belirlenmesinde oy kullanacak olan ön seçmenler mahallede partiye kayıtlı üyeler tarafından seçilir!

Mahalle delegesi işin esasıdır! Mahalle delegesini ele geçiren Genel Başkanlığı ele geçirir! Genel Başkanın ifade ettiği gibi parti tüzüğümüz anti-demokratiktir! Mahalle delege seçimlerinde çoğunluk sistemi uygulanmaktadır!

Parti tüzüğümüzün ve kongreler yönetmeliğinin birçok maddelerinde parti içi demokrasiye aykırı hükümler mevcuttur! Aşağıda verdiğimiz tek bir örnek bile bunu açıklamaktadır!

Mesela: 12 delegenin seçileceği bir mahallede, seçimlere iki liste katılsın ve kullanılan geçerli oylar 600 olsun! 301 oy alan liste 12 delegeyi kazanır! Bu temsili demokrasiye dahi aykırıdır!

Halbuki; milletvekili, belediye ve il genel meclisi seçimlerinde uygulanan D'hondt nisbi temsil sistemi uygulansa, her iki listeden 6'şar delege seçilmiş olacaktı! Böylece partide bir ayrışma değil, bütünleşik sol bir davranış sergilenecek, enerjimiz dışa yönelik olarak kullanılacaktı!

Eski yönetimimiz, parti içi demokratik işleyişi rafa kaldırmış, son 7 yıl içinde delege (temsilci) seçimlerini dahi yapmamıştır! Delegeler; genel sekreterlik katında veya il ve ilçe odalarında kapalı kapılar arkasında, Tüzüğe ve SPK'ya aykırı bir şekilde belirlenmiştir!

Belirlenen veya feodal ilişkilerle sözüm ona seçilen delegeler; bugüne kadar, mahalle, örgüt ve üye yapısına yönelik olarak hiçbir olumlu çalışmada bulunmamış, sadece, eski genel sekreter marifetiyle, kendilerini belediye ve il genel meclisine taşıtmış veya bireysel olarak partimizin başka imkanlarından yararlanmışlardır! 

Sevgili yol arkadaşlarımız 

Siyasi parti, "belli bir ideoloji, tüzük ve program çerçevesinde bir araya gelmiş toplulukların kolektif önderliği" olarak adlandırılır! Kişilere bağlı örgüt olamaz! Genel Başkanımızı, Ankara İl Başkanımızı ve Çankaya İlçe Başkanımızı destekliyoruz...

Bizler, kendimizi Sosyal Demokrat-Halkçı bir taban hareketi olarak adlandırıyoruz! Bu bildiri mahallemizde partiye kayıtlı 1977 ve daha üst doğumlu görece genç olan üyelere gönderilmiştir!

Partimize sahip çıkalım; seçimlerde, isimleri bilinen hep aynı şahıslar yerine, Delege-Devrimi olarak adlandırdığımız değişimi gerçekleştirelim!

Çankaya ilçemizin mahalle sayısı Bala ilçesinden katılan köylerle birlikte 116 olmuştur. Çankaya Harbiye Mahallesi, partimize en fazla oy verilen iki üç mahalleden biridir! CHP'ye madem ki en fazla oyu biz veriyoruz, o halde söz ve karar sahibi olmakta hakkımızdır!

İlkelerimiz aşağıya çıkarılmıştır 

* Temsilciler ve ön seçmenler, liste düzenleyicileri veya il ve ilçe yöneticileri tarafından değil, sizler tarafından belirlenecek, sonra listelendirilecektir!

* Mahallede 3 cadde ve 19 sokakta kayıtlı olan üyeler, üye sayılarına göre, eşit olarak, orantılı sistem planı ile ayrıştırılmış, toplam 22 yerden muhakkak delege seçilecek konuma getirilmiştir!

* Seçimler kazanıldığı takdirde; delegasyonun ortak kararıyla, ilçe kongresinde yönetim kurulu üyeliği ve il delegeliği, il kongresinde il yönetim ve disiplin kurulu üyeliği ile kurultay delegeliği talebinde bulunulacaktır! 

Liderimiz M.Kemal ATATÜRK Kurtuluş Savaşı'nı başlattığında 38 yaşındaydı! 5 kere hükümet kurmuş olan Genel Başkanımız B.ECEVİT Çalışma Bakanı olduğunda 36 yaşındaydı!

Eski yönetimimiz; partimizin 10 yılını heba etmiş, sadece kendilerinin ve yandaşlarının milletvekili ve yerel meclislere seçilmelerini sağlamış, partimizi anti-demokratik bir konuma sürüklemişlerdir! Partimizde hantal bir yapı oluşmuş, adeta kurşun gibi ağır hale getirilmiştir!

Kolektif bir anlayış çerçevesinde tabanın sesi olarak çalışabilecek olan arkadaşlara sesleniyoruz! 21 Ocak'ta delege seçimleri başlayacaktır! İl Başkanımız her mahalleye sandık konulacağı taahhüdünde bulunmuş, Cumhuriyet Gazetesi'nin 6 Ocak 2012 tarih ve 392 sayılı Ankara ekinde yayınlanmıştır! Çalışmak isteyenler için zaman yeterlidir ve karamsarlığa da yer yoktur!

Bildiriyi alan bütün arkadaşları "CHP Taban Çalışma Grubu" ile iletişim kurmaya davet ediyoruz!

Sevgili gençler, sizleri kurşun eritmeye çağırıyoruz!

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..