Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Seçim
 

CHP Çankaya İlçe Kongresi

CHP Çankaya İlçe Kongresi
 

CHP'de eskiden kaynaklanan, partinin örgütsel yapısında, iktidara geldiği veya grup oluşturduğu yerel meclislerde, bilhassa 16 büyükşehirde feodal (siyasi örgütlenişi koruyan-korunan ilişkisine dayanan) bir yapı söz konusudur!

Büyükşehirlerde bırakın seçim çevresini, aynı ilçedeki, aynı mahalledeki üyeler dahi birbirini tanımamaktadır! Belki eskiden, tanımasalar daha iyi olur, işimize gelir diye düşünülmüş olabilir! Üyeler tanımadıkları kişileri nasıl seçecektir?

Ankara'da 2005'den sonra mahallelere sandık konulmamış, delegeler merkezden belirlenmiştir! Genel Başkan ve İl Başkanının öncelikleriyle, 2012'de mahallelere sandıklar konulmuş, ancak 'geçiş süreci bahanesiyle' seçim yapılıyormuş gibi yapılmıştır! Oysaki seçim olabilmesi için en az iki aday veya iki liste olması gerekir! %95 oranında ilçe yönetimlerinin hazırladığı tek liste ile delegeler belirlenmiştir!  

Ankara'da ilçe örgütlerine yapılan atamalarda ve atananların çalışmalarında da önemli bir değişiklik yaşanmamıştır! Atananlar kongrelere yönelik kaygılarla hareket etmiştir! Her yeni atanan ilçe yönetimi 'geçmiş çok kötü örnek teşkil ettiği halde' yine aynı eskisi gibi alışılmış feodal ilişkileri esas alarak çalışmıştır! Eski yönetimlerle şimdiki yönetim arasındaki fark anlaşılamamıştır!

Almanya Sol Parti Avrupa Parlamentosu eski üyesi Prof. Dr. Hakkı Keskin Cumhuriyet Gazetesinde yazmış olduğu üç makalede şimdiki parti yönetimimiz için şu sözleri sarf etmiştir.

"CHP'de bugüne değin göreve gelen gruplar, partideki diğer eğilimleri, yönetimden uzak tutmuş, milletvekili ve hatta delege olmalarını bile engellemişlerdir. Önceki Genel Başkan Deniz Baykal'a yapılan eleştiriler, bu eleştirileri yapanlar tarafından da uygulanmıştır, uygulanmaktadır. Bu anlayış kitle partisi ve parti içi demokrasinin işlerliği bakımından son derece yanlıştır" demektedir.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından iki ay önce atanan ilçe yönetimi, eski yönetim yanlıları hariç, geniş bir kesimin desteğini almıştı! Ancak, delege seçimleri ve adayların belirlenmesinde yapmış oldukları uygulamalarla demokratik bir işleyiş sergileyememişlerdir! Mamak ve Y.Mahalle ilçe yönetimlerinin gösterdikleri parti içi demokratik yarışı gösterememişlerdir!

Sayın İlçe Başkanı; 401 ilçe delegesinin kayıtlı olduğu kongrede, 368 delege imzasıyla aday gösterilmiştir! Divana sunulan listeler açıklanınca kavga çıkmış ve protesto edilmiştir!

Sonuçta 342 oy kullanılmış, 248 oy geçerli 94 oy geçersiz sayılmıştır! Hatta bazı yayınlarda geçerli oyların 227 olduğu ifade edilmektedir! Sonuçta bu oylar, her şeyi belirleyen iki aylık yönetime verilen güvensizlik oylarıdır!

Sayın İlçe Başkanı; il kongresi bahanesine sığınmadan yönetimden ayrılmalı, iki hafta içerisinde, kendi yönetiminin belirlediği delegelerle, tek maddelik olağanüstü kongre toplamalı, birden fazla aday ve çarşaf liste ile seçimlerin yenilenmesine zemin hazırlamalıdır! 

İl ve ilçe yönetimleri; eleştirilere açık olmalı, örgütlenme ve parti içi seçimlerde (hemşerici ve inanç dünyasıyla ilgili) feodal bir yapı oluşturmadan, yönetsel bir piramit meydana getirmeden, sol bir dünya görüşü ile yeni bir gelecek inşa etmek için, parti üyeleri ve halkla göz hizasında durarak çalışmalıdır...

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..