Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'ye bu "kapatılma" akıllarını kim veriyor?

CHP'ye bu "kapatılma" akıllarını kim veriyor?
 

internetten alınmıştır


Şimdi gündemde CHP yöneticilerinin dillendirdiği "CHP kapanacak" söylemi var... Söylentiye göre, birileri CHP'yi kapatacakmış...

Türkiyede parti kapatan veya kapatanları alkışlayan tek parti CHP iken, bugün "birileri" CHP'yi kapatmayı düşünüyormuş!!..

Bilgiyi FuatAvni adlı Twiter "kuş"undan alan CHP genel başkanı, mağduriyet edebiyatına başladı. Ne de olsa, millet kapatılan partilere karşı bir sempati beslemişti bugüne kadar.

CHP şimdi bu sempati üzerine oynuyor... Acaba, kapatılmak istenen bir parti durumuna gelince, millet bunlara acır da biraz oy verir mi hesabı bu...

Türkiye diktatörlüğe gidiyor, gazeteciler hapse giriyor falan derken şimdi de "Partiler kapatılıyor" yaygarısıyla bir yerlere mesajlar gönderilmek isteniyor, bir yerlerden bir şeyler devşirilmek isteniyor.

Şimdi bir bakalım, CHP'yi kimler kapatmak istiyor olabilir:

1-İktidar partisi CHP'nin kapanmasını ister mi?... İstemez... Çünkü bugünkü yapısıyla CHP, 12 yıldır iktidar olan ve her seçimde oyunu artıran bir iktidar partisi için ideal muhalefettir...

Zaten onlar da bunu söylüyorlar... AK Parti'nin CHP'yi kapatmak istemesi (ki bu yargının işidir) kendi siyasi menfaatleri için de aykırı düşer. Niye, zayıf bir rakibi devreden çıkarsınlar , daha güçlüsü gelsin diye mi?

3-Devletin merkezindeki bürokratik yapı mı CHP'yi kapatmak istiyor?

Bu da abes bir soru aslında... Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisi ötenden beri zaten CHP zihniyetindendir, niye kendi partisini kapatsın!..

Ama son on iki yılda bürokrasi değişti AK Partili oldu diyorsanız, bunun cevabını zaten yukarda verdik... AK Parti için bu CHP'nin varlığı yokluğundan daha yararlı iken niye böyle bir işe girişsinler.

4-Geçmişte parti kapatan güçlerden biri de TSK idi... Yani ordu mu CHP'nin kapanmasını istiyor acaba?

Bunun da mantıkla ilgisi yok... Bir kere TSK ağırlıkı olarak CHP zihniyetine muhalif değildir, bu yüzden hiç bir darbe CHP iktidardayken yapılmamıştır.

Ayrıca, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri, eskisi gibi siyasetin içinde değildir... CHP kapanmış kapanmamış kime ne?

5-Amerikası, Avrupası ile dışardan bazı güçler mi CHP'yi kapatmak istiyor desek?

Akla ziyan... Bu güçler, CHP ve "Paralel"ini sürekli destekliyor AK Partiyi düşürmek adına... Bunların CHP'yi kapatmak için iş çeviriyor olaması deli  saçmasıdır.

Bütün bu maddelere bakınca, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın dediği gibi, saçma sapan ve ciddiyetsiz iddialardır CHP'nin kapatılıcağı iddiaları...

CHP yöneticileri belli ki, mağduriyet edebiyatının işe yarayacağı tiyosunu almışlar... Salya sümük ağlayarak bu milletten nice himmetler kazanan birisi ta uzaklardan akıl vermiş olmalı... CHP de bu tavsiyeye uyarak duygusal Türk halkının "himmetine" sığınmak istiyor  anlaşılan...

Yoksa, böyle bir kapatma işinin asılının asdarının olmadığını onlar herkesten daha iyi biliyorlar...

Ne var ki, "CHP kapatılacak" diyerek Evrene olumsuz mesaj gördermek de iyi değil netekim....

Şaka maka derken bakarsınız CHP gerçekten kapanır... Nasıl mı?

Elbette seçimlerde "millet" eliyle!....

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..