Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çıkış yolu olabilir

Çıkış yolu olabilir
 

Muhtıra verilmesiyle devam eden süreç, ülkemizi gerçektende uzun süre etkileyeceğe benzer. 22 Temmuz da gerçekleşecek seçim sonunda, hedeflenen gibi, AK parti ve CHP mecliste, 367 sayısını bulup, Cumhurbaşkanı seçebilecekmi? Yani bir araya gelipte uzlaşarak Cumhurbaşkanı seçebileceklerini hiç sanmıyorum. Ülkemiz yeni çalkantılara doğru gitmektedir. AKP tek başına 367 yi bulursa ne olacaktır? Muhtıra gerimi çekilecektir? Bizi gerçekten uzun süreli bir çalkantılı dönem beklemektedir.

Meclis; yeni Anayasa değişikliklerini Cumhurbaşkanına sunmuştur. Büyük bir olasılıkla veto edilecektir. Tekrar gönderilse bile, 22 Temmuz seçimlerini etkilememesi için her şey yapılacaktır.

CHP, Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ile birleşmek isteğini belirten çok güzel bir konuşma yapmıştır. Konuşma, inandırıcı gibi görülmüştür. Fedekar, birleşmek isteyen, ülkesini düşünen bir Lider görüntüsü veren bir konuşmadır bu. Diğer taraftan, CHP, bu süreçte oldukça büyük yaralar almıştır. Partinin görüntüsü ve Deniz Baykal'ın duruşu iktidar olması için yetmeyecektir. Parti gelişime kapalı, programsız ve militarist aynı zamanda agresif bir görüntü vermektedir. Ve hiçbir zaman Ecevit'in gösterdiği başarıyı gösteremeyeceklerdir.

Durum böyleyken, Ülkemizin geleceği için, CHP nin süratle bu görüntüden kurtulması gerekmektedir. Deniz Baykal' ın, bütünleşme çağrıları gerçekten samimiyse, şimdi kendisindende fedakarlık zamanı gelmiştir. CHP nin başına süratle, Kemal Derviş getirilmelidir.

Kemal Derviş'in, ülkeye yaptığı hizmetler sayesinde ve AKP nin bu çizgiyi devam ettirmesi sonucu, ekonomideki göstergeler düzelmiştir. Kemal Derviş'in CHP nin başına geçmesiyle birlikta, ülkemiz kısa sürede, bu olumsuz süreçten kurtulacaktır. Herşeyden önce CHP yi iktidara taşıyabilir. CHP nin militarist görüntüsü kaybolacaktır. Kavgacı görünüm yok olacaktır. AB ile bozulmaya başlayan ilişkiler düzelecektir. Uluslararası saygınlığımız artabilecektir. CHP; Demokrasi bayraktarlığı yapabilecektir. Ekonomi dahada iyiye gidecektir.

Fakat, bunun olamayacağını biliyorum. Ne yaparsak yapalım, ülkemizde, elek hep tersten elemeye devam etmektedir. Kişisel hırslar, menfaatler, iktidar kavgaları ve buna bağlı çalkantılar. 2007 yılında hiç çekilmiyor. Bence; yeter artık. Ülkemize gerçekten yazık oluyor.

Foto: Biyografi.net


 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..