- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolata Topları
Malzemeler
2 Paket Sade Petibör Bisküvi
Yarım Paket Margarin
100 Gr Çikolata
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Kakao
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi
Yapılışı
Petibör bisküvileri iyice ufalayın.
Çikolatayı küçük parçalara bölün.
Bir tencerede margarini eritin.
Eriyen margarinin içine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin.
Eriyen margarin - çikolata karışımının üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.
Bir kaba ufalanmış bisküvileri, sütü ve kakaoyu koyup karıştırın.
Tavada hazırladığımızın çikolatalı karışımı kaba dökün.
Kapta oluşan karışımı iyice yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde parçalara bölün.
Oluşan parçaları misket şeklinde yuvarlayın.
Misket şeklini alan parçaları hindistan cevizine batırıp bir tepsiye dizin.
Tepsiyi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ