Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolata Topları

Malzemeler
2 Paket Sade Petibör Bisküvi
Yarım Paket Margarin
100 Gr Çikolata
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Kakao
 
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi
 
Yapılışı
Petibör bisküvileri iyice ufalayın.
Çikolatayı küçük parçalara bölün.
Bir tencerede margarini eritin.
Eriyen margarinin içine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin.
Eriyen margarin - çikolata karışımının üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.
Bir kaba ufalanmış bisküvileri, sütü ve kakaoyu koyup karıştırın.
Tavada hazırladığımızın çikolatalı karışımı kaba dökün.
Kapta oluşan karışımı iyice yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde parçalara bölün.
Oluşan parçaları misket şeklinde yuvarlayın.
Misket şeklini alan parçaları hindistan cevizine batırıp bir tepsiye dizin.
Tepsiyi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun
 
Ahmet KARAGÖZLÜ 
 
 
Toplam blog
: 23
: 66
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...