- Kategori
- Beslenme / Diyet
Çikolata

Merhabalar, bu hafta tatlı yazalım, tatlı yorumlayalım hayatı ne dersiniz?
Bunun için elbette tatsızlıkları görmezden gelmeyelim. Tatlı yerken de yazarken de konuşurken de dikkatli olalım.
Hele ki bu tatlı çikolataysa ne düşündüğünüzü hayal ediyorum. İşte çikolata hakkındaki olumlu gerçekler...
Çikolatayı kim sevmez ?
Sadece çocuklar değil, artık yetişkinler de çikolata yemekten zevk alıyor. Çikolata sadece zevk vermiyor, aynı zamanda kalp damar sağlığını koruyor, anti oksidan özelliği ile kanser gibi hastalıkların önlenmesinde ve bağışıklık sisteminin çalışmasına yardımcı oluyor.
Bu yararlı etkilerin şekersiz bitter çikolatada daha yüksek olduğu da akıllardan çıkarmamalı. Sütlü, fındıklı vb türlerinde ise kalori değeri yükselip besleyici değeri de azalıyor.
Bütün yararları bir yana siz siz olun çikolatanın dozunu kaçırmayın!
Her iki tür çikolata da aşırı tüketildiğinde vücuda fazla miktarda kalori alınmış oluyor ve şişmanlamaya davetiye çıkarıyor.
Neden çikolata yararlıdır?
· Bileşiminde bulunan kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, çinko ve bakır sayesinde bazı besin ögelerinin vücuda alınmasında katkısı vardır. Kısacası saf şekere kıyasla besleyici değeri olan bir besindir.
· Çikolatada bulunan çok güçlü antioksidan aktivite gösteren bazı biyo aktif bileşenler, çikolatanın yararlı bir besin olmasını sağlıyor. Bu bileşenler flavanoidler ve polifenol grunda olan bileşenlerden oluşuyor.
Çikolata güçlü antioksidan özelliktedir.
Çikolata kaç kaloridir?
Çikolata şişmanlatır mı?
Çikolatayı ne kadar yemeliyim?
Çocuklar ne kadar çikolata yiyebilir?
Gebelikte aşırı çikolata yenilirse zararlı olur mu?
Bu soruların yanıtını sonraki yazılarımda vereceğim.
Bloglarımı ilgiyle takip edin.
Sevgilerimle
Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz