- Kategori
- Yöresel Yemekler
Cildi güzelleştirir, enerji verir, yersen...

Malzemeler
1 adet ekmek kadayıfı
3, 5 kg. toz şeker, 3 lt su
Yarım limon
Afyon kaymağı
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Diğer tarafta ekmek kadayıfı pişirme tepsisinin içinde 10-15 dk ılık su ile kabartılır. Suyu süzelenekmek kadayıfı ocağa konur.Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür. Pişirme işlemi devem ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasına biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerine gezdirilr.Bu işlem kadayıfın şerbetini tamamını çekmesine kadr devam eder. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek da küçük bir tepsiye alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca kesilerek üzerine kaymak konularak servis yapılır.
Afyon'a geldiğiniz zaman bu müthiş lezzeti tatmanızı dilerim. Afyon'a geldiğinizde, ekmek kadayıfını yiyebileceğiniz yerler uzun çarşımızda aşçı bacaksız 80 yaşında yaşlı bir amca pişiriyor fakat lezzetti mükemmel oluyor, ayrıca ikbal, Afyon sofrası, bedesten lokantası, özdilekte bu müthiş lezzeti tatmanızı dilerim.
Afyon'un yaşlı hanımlarının cildi güzel... Hoş bir bayan gördükleri zaman kaymak gibiymiş derler.
*Kaymak cildi güzelleştirir.
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFINI YERSEN MUTLU OLURSUN.
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
ENERJİ VERİR
BİRAZ DA KİLO ALDIRIR.
TADI DA NEFİSTİR.
AFİYET OLSUN