Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çilekli Tarifler: Çilek Marmelatı ve Çilekli Etimek Tatlısı

Çilekli Tarifler: Çilek Marmelatı ve Çilekli Etimek Tatlısı
 

@pinarca


Çilek son günlerini yaşıyor, dediler; estetik harikası bu meyveye iki tatlı tarifle veda edelim diye düşündüm: Çilek Marmelatı ve Çilekli Etimek Tatlısı.

Çilek Marmelatı için gerekli Malzemeler: 1 kg çilek, 500 gr şeker

Bir gece önceden çilekleri yıkayıp saplarından ayırarak robotta püre haline getiriyoruz. Geniş bir tencereye döküp üstünü toz şekerle kapatıyor, bir gün buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi akşam tencereyi ocağa koyup -yoğun köpük oluştuğunda tel süzgeçle ara sıra alarak-  bazen kısık bazen orta ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Soğuyana kadar ağzı açık bekletiyor, sonra da kavanozlara koyup afiyetle ve iç rahatlığıyla yiyoruz.

Çilekli Etimek Tatlısı için gerekli Malzemeler:

1 paket etimek, 4 bardak süt (ben 1 lt sütten bir bardak ayırıp gerisini kullandım), yarım bardaktan biraz fazla şeker, 4 kaşık un, 250 gr çilek

Şerbeti için:1 su bardağı şeker (ben bardağın yarısı kadar koydum), 2 su bardağı su

Kare borcama etimekler dizilip şerbetin yapımına geçilir. Yapışmayacak küçük bir tencereye şeker konup karemelize olana kadar karıştırılır. Su eklenip şekerle karışmaları sağlanır. Kaynayınca kuru yer kalmayacak şekilde etimeklerin üstüne dökülür.

Şeker ve una süt katılıp topaksız hale gelene kadar tencerede karıştırılır. Tencere ocağa konup karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Muhallebi sıcakken şerbetli etimeklerin üstüne dökülüp soğumaya bırakılır. Çilek isteğe göre robottan geçirilerek püre halinde ya da küçük parçalara kesilerek tatlının üstüne yayılır.

Afiyet olsun....

 
Toplam blog
: 132
: 3374
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Odtü mezunu; edebiyat ve sinema düşkünü biriyim. AFSAD’ta fotoğraf, Sinematek’te film yapımı üzer..