- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA
ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA
MALZEMELER
300 gr. Un
300 gram toz şeker
6 yumurta
6 yemek kaşığı sıcak su
3 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kadar labne peyniri
500 gr çilek
HAZIRLANMASI
Yumurta sarıları ve şekerin yarısını krema haline gelinceye kadar çırpalım.
Yumurta aklarını da kalan şekerle yine koyu krema oluşacak şekilde çırpalım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek, yumurta aklarına ilave ederek karıştıralım.
Karışıma yumurta sarısı kremayı de ilave edelim.
Çırpılmış labne peynirini ilave ederek spatula ile çırpmadan kenarlardan içeri karıştırarak yedirelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip karışımı dökelim.
2 yemek kaşığı nişastayı bir su bardağı su ve 5 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpalım ve kesilmiş çilekler ile harmanlayıp harcımızın üzerine yayalım
180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.