Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA
 

ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA


ÇİLEKLİ TEPSİ PASTA

MALZEMELER

300 gr. Un

300 gram toz şeker

6 yumurta

6 yemek kaşığı sıcak su

3 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kadar labne peyniri

500 gr çilek

HAZIRLANMASI

Yumurta sarıları ve şekerin yarısını krema haline gelinceye kadar çırpalım.

Yumurta aklarını da kalan şekerle yine koyu krema oluşacak şekilde çırpalım.

Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek, yumurta aklarına ilave ederek karıştıralım.

Karışıma yumurta sarısı kremayı de ilave edelim.

Çırpılmış labne peynirini ilave ederek spatula ile çırpmadan kenarlardan içeri karıştırarak yedirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip karışımı dökelim.

2 yemek kaşığı nişastayı bir su bardağı su ve 5 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpalım ve kesilmiş çilekler ile harmanlayıp harcımızın üzerine yayalım

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara