Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Cimbom evinde "yenileriyle" galip!

Cimbom evinde "yenileriyle" galip!
 

Gol sevinci...


 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ligimizin yeni ekiplerinden Samsunspor'u konuk etti. Felipe Melo, Johan Elmander ve Selçuk İnan'ın gollerine karşılık Mustafa Sarp'ın attığı golle, ev sahibi sarı kırmızılılar sahadan 3-1 galip ayrıldılar.

Öncelikle takımın oyununu değerlendirelim. Savunmadan top çıkarmada sorunumuz var, onun dışında kaleyi koruma anlamında büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Defanstaki değişikliklerden dolayı birbiriyle oynamaya tam olarak alışamayan futbolcuların bazı aksaklıkları olabilir fakat benim anlayamadığım bir şey var, yenilen golde Mustafa Sarp'ı niye herhangi bir defans oyuncusu tutmaya çalışmıyor da Felipe Melo tutmaya çalışıyor? Bunu savunmanın ağırlığına, biraz da dediğim gibi uyum sorununa ve konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum. 

Orta sahaya gelirsek, birbirleri arasındaki paslaşmaları daha iyi yapmaları ve forvete daha iyi top kazandırmaları gerektiğini düşünüyorum çünkü bu konuda ciddi eksiklikler var, bu da Galatasaray'ı sıkıntıya sokuyor. Yeni kurulmuş bir takım var, henüz hala lige tam anlamıyla hazır olmayan, birbirine futbol anlamında tam olarak alışmış olmayan futbolcular var. Takıma daha da adapte olduğunda yeni isimler bu tür problemlerin aşılacağına inanıyorum çünkü bireysel performanslar kötü değil, çaba var en azından.

Forvet hattına gelirsek, tek forvetle olmayacağını gösterdi Milan Baros. Sercan-Elmander gibi çift forvet Galatasaray'a katkı sağlıyor, onun dışında gol yollarında çok etkisiz sarı kırmızılılar. 

Futbolcuları isim isim değerlendirmek gerekirse, Muslera için söylenecek bir şey yok, ona iş düşmedi. Sabri sağda fena değildi ama Ujfalusi'nin o bölgede oynadığı zamanlarda verdiği katkıyı veremedi. Stoperde Gökhan-Ujfalusi iyiydi. Solda Hakan Balta defansif anlamdan çok ofansif olarak gördüğüm bir şekilde oynadı, onda da koşularının yetersiz olduğunu, takıma soldan destek vermektense sağdan destek vermenin daha iyi olduğunu gösterdi bana göre. Yani Hakan değil de Sabri'nin bek olarak atağa yardımcı olması daha faydalı.

Orta saha futbolcularına baktığımızda Felipe Melo'nun hırsı ve o enfes golü yeterliydi bence. Selçuk İnan bir penaltı atmış olsa da onun dışında çok fazla göremedik, efsane paslarını gösteremedi, daha da fazla top ve sorumluluk alması gerekiyor. Eboue ve Riera takıma alıştıkça daha iyi olacaklardır, mücadeleleri iyiydi. Kazım formsuzdu, geçen hafta da dikkatimi çekmişti. Toparlanmazsa formayı kaptırır. Milan Baros iyi değildi.

Fatih Terim yedek kulübesinden bu sefer oyuna iyi müdahale etti. Elmander takım için Baros'tan daha faydalı görünüyor. Ayrıca tek forvettense Sercan-Elmander ikilisinin ileri uçta oynaması hem rakip defansı yıpratıyor, hem de aralarındaki uyum sayesinde takım gol bulabiliyor 2.golde olduğu gibi. Bu sebepten ben 4-4-2 sisteminin daha uygun olduğunu ve Elmander-Sercan ikilisinin oynatılması gerektiğini düşünüyorum. 

Galatasaray çok iyi bir oyun oynamıyor. Beklediğimiz futbolu sahaya yansıtamıyor. Yine de bu durumlarda kazanabilmek takım olabilme yolunda kesinlikle çok önemli. Gittikçe her şey daha da yoluna girecektir ve bu takım iyi bir takım olacaktır eğer mevcut düzen bozulmazsa. Umarım Samsunspor da, Galatasaray da güzel günler görür... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..