Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Cinsellik konuşulmalı; karyola zangır zangır ama muhabbete gelince bol güneşli hava raporu

Cinsellik konuşulmalı; karyola zangır zangır ama muhabbete gelince bol güneşli hava raporu
 

E konuşulmuyor. Yaptığınızı da görmüyoruz. Nereden bileceğiz cinsel hayatınız var mı yok mu? Tek bir Türkiye vatandaşına ait hikâye duymadık. Belki de affedersin şeyiniz yok. Belki de Sümbül ağa gibisiniz. Bu millet çok badire atlattı. Kayıp karanlıklarda neler olduğunu bilmiyoruz. Belki erkekler kazaya uğradı. Belki bir gecede rahibe oldu karılar. Kimse Türkiye’de seks var diyemez.

İyi de bu çocuklar nereden oluyor? Leylekler getirmiyor herhalde. Ama canım seks yapmadan da çocuk olur. Ülkemizde cinsellik neden konuşulamıyor? Adam affedersin şeaptığını anlatacak değil ama yani hiç mi konuşulmaz. Karısını öptüğünü söyleyen erkek duydunuz mu? Çalıştığımız yerde bir bayan cinsel bilgiler içeren kitap okuyordu. Bazıları onun affedersin şey olduğunu söylediler. Kadınlarla aşk ve cinsellik konusunu konuşamıyorsun. Karınla bile konuşamıyorsun. Cinsellik normal bir ihtiyaç ama konuşmak yasak. Kendilerine modern diyenler, özgür olduğunu hatta ateist olduğunu söyleyenler de cinselliği konuşamıyorlar. Paylaşım sitelerinde site cinsellik ile ilgili kelimeyi siliyor. Resim yasak, yazı yasak. Madem öyle cinsellik de yasak! Ne bileyim lan belki de karıyı yatakta kesiyorsun! Konuşması, yazması, çizmesi yasak olan bir şey çok kötü demektir, niye yapıyoruz ki?

Elbette yapmak gizlidir ama bunun hiç muhabbeti olmaz mı? Cinselliği konuşmayan kişilere ahlaklı ve terbiyeli deniliyor. Cinsellik yemek içmek gibi tabii ihtiyaç; ahlakla terbiye ile ne ilgisi var? Çünkü bizim gizli kapaklı bir sürü  işlerimiz var. Adam cinsellikten konuşacak da neyi anlatsın. Komşunun karısını yoldan çıkardığını mı anlatsın.  Herkesin anlatacağı öykü mutlaka birimize dokunacak. Belki de bu yüzden, hazır ayıp günah gibi şeyler de varken, yediğimiz naneleri niye konuşalım ki.

Peki, cinselliğin konuşulmadığı bir toplum nasıl algılanıyor? Medeniyetin ölçüsü şüphesiz buna kalmadı ama yani bir ülkede konuşulamayan şeyler olunca ister istemez insanın aklına ilkellik geliyor. Cinsellik konuşulamıyor, aynı zaman da yazılamıyor da. Konuşulamadığı, yazılamadığı için de yorgan altında bir şeyler yapılıyor işte. Belki de bu işin sanatı, tekniği hiç bilinmiyor; panda sevişmesi gibi bir şey belki de.

Aslında biraz da düzenle alakalı bu olay. Yaşadıklarını, aşklarını, cinselliklerini konuşmak, yazmak isteyenler belki de çoktur da ortam bulamıyorlardır. Yeni düzende yakında konusunu işleyeceğimiz “Gül bahçeleri formatı” çerçevesinde tanıdık tanımadık isteyen herkesin birbiriyle özgürce konuşacakları yaşam alanları kurulacak. Buralarda gurup halinde ya da birebir hayatın tüm konuları sınırsız olarak konuşulabilecek. Felsefe kafelerine girişler kura ile olacak. Siz hiç tanımadığınız, kura sonucu oluşan bir ya da çoklu gruplarla sınırsız tartışmalar ve konuşmalar yapabileceksiniz. Bu kafe buluşmaları cinsiyet ve konu sınırlaması yok ama üslup bakımından kurallı ve serbest formatta olacak. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..