Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
 

Hazır patates kızartması lezzetinde


Çok uzun zaman patatesi nasıl çıtır çıtır kızartırım diye çok deneme yaptım. Çok sık kızartma yapmam senede iki veya üç kere ancak yaparım. Kızartma kırizimiz tutunca da öyle sağa sola bükülmüş patates yemek istemiyoruz haliyle. En sonunda bu işin çözümünü buldum. Kızarttığınız zaman 1-2 saat sonra bile yeseniz hala çıtır çıtır oluyor.. Denemek isteyenlere buyrun tarifi.

Patatesleri doğrayıp soğuk suyun içine alıyoruz. Bolca yağı kızdırıyoruz ve soğuk sudan aldığımız pateslerin yarısını tencereye atıp kızartmaya başlıyoru. Püf noktası burası'' dikkat ''tam kızarmadan alıp tel süzgeçte bekletiyoruz. Yağın ısısı azaldığı için iki üç dakika daha kızmasını bekledikten sonra diğer kızarmayan patatesleri atıyoruz. Bunlar da tam kızarmadan alıyoruz ve ilk attığımız patatesleri tekrar yağın kızmasından sonra içine  atıyoruz. Bunlar da kızardıktan sonra diğerlerini atıyoruz ama yağı tekrar ısındıktan sonra. İki kere pişiriyoruz patatesleri. Ama mutlaka soğuması gerekiyor ikinci kızartmayı yapmadan önce. Bu şekilde ön kızartma yapıp dipfrize de atabiliyorsunuz. Afiyet olsun...

http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/search/label/K%C4%B1zartmalar

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..